Felsökning av en Honda Sensor Accord Hastighet

Hastighetssensorn på en Honda Accord, liksom andra givare, är elektronisk. Du kan inte "se" ett problem med sensorn. Det kan ge upp ledtrådar, såsom stamning eller, mer allmänt, med en död plats vid en viss hastighet, men du måste använda en scanner för att berätta om det är dåligt. Vissa mekaniker har en dator som hakar upp till OBD diagnoslänkmeddelandet kontakt, t.ex. Snap-On är Vantage eller Matco s 4000. Vissa av datorerna bara ge parametrar, vilket innebär att du måste veta specifikationerna för hastighetssensorn för att korrekt diagnostisera den utan en streckkodsläsare. Saker du behöver
kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Hook koden skannern till OBD diagnostiska länken kontakt under instrumentbrädan och precis till vänster om ratten kolumn.
2

Tryck på "Läs"-knappen. Skannern kommer att läsa koderna av datorn. Koden för hastighetssensorn på 1998 Honda Accord är P0500. Om koden kommer fram till skannern, är problemet med sensorn. Om en annan kod visas på skannern, reparera andra problem först sedan starta bilen för att se om hastighetssensorn koden visas. Om inte, är det inga problem med hastighetssensorn.
3

Byt hastighetssensorn. Anslut skannern till OBD diagnostiska länken kontakt. Tryck på "Radera"-knappen för att radera koden. Starta motorn. Om kontrollera motorn ljuset inte kommer tillbaka på, provköra Accord. Om lampan tänds, reparera eventuella problem med ytterligare sensorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65558.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.