Hur gör jag felsöka Diagnostiklampor på en 1999 Volvo S70?

Den 1999 Volvo S70 är en lyxig sedanmodell med plats för fem. Interiören är rymlig och ger nästan 3 meter benutrymme i ryggen och mer än så i fronten. Denna framhjulsdrivna bilen levereras som standard med en 2,5-liters motor och fem cylindrar. Om de diagnostiska lampor, placerade i instrumentpanelen klustret, är på, är det dags att dra de diagnostiska koderna. Koder skapas när ett fel identifieras i motorn och lagras för hämtning. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Park Volvo och stänga av motorn. Den diagnostiska sekvensen kommer inte inleda med motorn igång.
2

Titta under förarsidan streck för testet länken, eller församlingen Länk Diagnostic Link (ALDL). Detta är en elektrisk port lite större än en liten tändsticksask. Den ALDL har 12 till 16 öppna portar och kan ha ett plasthölje skyddar den. Ta bort locket.
3

Anslut änden testledningen av en OBD-II-skanner till ALDL. Slå på scannern.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset tills lamporna instrumentpanelen upp men innan motorn vevar. En rad frågor kommer att visas på skannern skärmen ber dig att identifiera märke och årsmodell på din bil. Besvara varje av dem i tur och ordning.
5

Välj valet att dra de diagnostiska koderna. Skriv ner var och en så att du kan referera till dem i din ägarens eller servicemanual. Det finns många olika diagnostiska koder, som refererar till ett specifikt problem detekteras i motorn.
6

Fixa problemet har hittats av datorn och sedan hämta de diagnostiska koderna igen. Välj alternativet för att återställa koderna efter att de visas. Detta kommer att ta bort dem från datorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65836.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.