Starta Problem i en Ford Expedition

Om din Ford Expedition har ett problem med att starta, det kan vara en av flera saker från tändningen till en dator och /eller sensor fråga till interna motorproblem. Du måste ta reda på vilket område som orsakar börjar problemet. Om motorn inte lyser, och givet att batteri och generator fungerar korrekt, kontrollera om bränsle och gnista först, och sedan kontrollera datorn och sensorerna med en scanner. Saker du behöver
nytt tändstift
Shop trasor
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Dra en av tändkablarna från ett tändstift . Stick den nya tändstift i änden av tråden, sedan lägga den på en metalldel på motorn. En bult är ett bra val, eftersom det måste vara gjutna eller stål. Du kommer inte att kunna slutföra detta test mot krom eller aluminium.
2

Be en medhjälpare att veva runt motorn. Titta tändstiftet noga för att se om det gnistor. Om den gör det, du har gnista, alltså tändningen fungerar. Lämna tändkabeln unplugged om du behöver gå vidare till nästa test.
3

Layer butik trasor enligt Schrader ventil i bränsleledningen, som ligger på toppen av motorn . Ta av locket. Tryck schraderventilen ned med skruvmejseln. Be hjälparen att veva runt motorn. Stå tillbaka medan du håller Schrader open - bränslet kunde skjuta ut ett par meter upp i luften. Om bränslet bara dribblar ut, är utgångspunkten problem i bränslesystemet - bränslepump, bränslepump relä eller ledningar. Om bränslet skjuter ut mer kraftfullt, är bränslesystemet fungerar. Sätt tillbaka tändkabeln
4

Kontrollera motorns inre delar -. Del kan kontrolleras utan att ta isär motorn. Om du hör rasslande kamkedjan, är problemet med kamkedjan. Om motorn bara klickar när du försöker starta det, och du vet att batteriet, generatorn och startmotorn är bra, kan du ha en låst upp motorn. Om du tidigare överhettade bilen, kan du ha en blåst topplockspackning, vilket möjligen skulle kunna hindra start.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67512.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.