Varför Bore en motor?

Motorer som utsätts för slitage och stress från dag-till-dag stadskörning, överhettning och överbelastning. Förorenar att komma in i motorn via luftintaget eller via motorns oljesystem orsaka slitage i cylindrarna och på kolven ytor. Så cylinder slitage ökar, minskar motorns effektivitet till den grad att cylindrarna måste vara uttråkad och kolvarna bytas ut för att återställa motorn till topp effektivitet. Funktion

Förstå skälen för tråkigt en motor börjar med att förstå det arbete som kolvringar åstadkomma. Den översta kolvringen tätar gapet mellan kolven och cylinderväggen under kompressionstakten. Den andra ringen stoppar olja från att röra upp cylinderväggen och störa motorns kompression. Om ringarna inte kan täta mot cylinderväggen, kompression gaser slag av ringarna och förorena motoroljan.
Cylinder Taper

När kolvarna rör sig uppåt och ned i motorn, ringarna slita bort den övre cylinderväggen, vilket gör att cylindern som skall vidare upptill än nedtill. Taper vid botten av cylindern orsakas av förorenad olja. Såsom förorenad olja rör sig upp cylinderväggen, orsakar den slitage mellan cylindern och kolven. Cylinder avsmalning minskar ringen förmåga att försegla kompression gaser i kompressionskammaren och minskar ringarna förmåga att hålla oljan från att komma in i tryckkammaren.
Av Round

Cylindrar blir ur rundan av termiska störningar som orsakas av överhettning eller överbelastning av en motor. Distortion är också orsakas av felaktig åtdragning när huvudena är installerade på motorn, eller genom skillnader i förmågan hos olika metaller för att motstå termiska spänningar. En out-of-rund cylinder bringar ringarna att ändra form i ett försök att täta förbränningskammaren. Med tiden kan den cylindern distorsion orsaka ringarna att bryta
Cylinder Scoring
Scoring

av cylinderväggarna orsakas antingen förorenar mellan cylinderväggen och kolven , en brist på smörjning, eller en kombination av de två. Föroreningar kan komma från oförbrända bränsle insättningar eller föroreningar i motoroljan. Scoring urholkar cylinderväggarna tillåter förbränningsgaser att fly in i vevhuset och ytterligare förorena motoroljan. Olja är också tillåtet att flytta upp förbi ringarna in i förbränningskammaren orsakar motorn att bränna olja.
Högpresterande

högprestandamotor byggare bar cylindrar för att erhålla större slagvolym ökar kapaciteten och hästkrafter. Precision cylinder borrning och installation av anpassad storlek kolvar förbättrar kompression och motorns effektivitet. Precision tråkig tillåter motorn byggaren att torget upp cylindrarna så vevstakarna anpassa exakt med vevaxeltapparna minska förskjutning av motordelar och öka motorns verkningsgrad. Precision motor tråkigt görs oftast i samband med precisionsbearbetning av topplock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65175.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.