Felsökning av en Slipping Powerglide

The Powerglide transmission, som produceras av General Motors under 1950-talet och in i 1970-talet, hade en 2-växlad automatlåda och använde en hydraulisk manövrerad momentomvandlare. Det var känt för sin hållbarhet och enkelhet, särskilt beundrad av entusiaster racerbil. Den ersattes med Turbo Hydramatic, men Powerglide fortfarande användes under 1970-talet och erbjöds i V8 och 6-cylindriga motorer. Felsökning ett halka Powerglide transmission innebär en process för eliminering, med hjälp av några grundläggande steg och verktyg. Saker du behöver
Rags
Shop ljus
affisch board (vit) katalog Ordet jack
Jack står
Skruvmejslar
Vehicle reparationshandbok
Tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Starta och kör motorn tills den når arbetstemperatur, vilket är tillräckligt varmt för normala körförhållanden. Sätt transmissionen väljaren i "Drive"-läge och påskynda smidigt. Lägg märke till om någon försämring eller fördröjning resultat från start, eller strax efter att placera transmissionen i enheten. Stanna fordonet och sätta väljaren i "Reverse". Säkerhetskopiera långsamt, märker om någon fördröjning resultat mellan acceleration och transmission rörelse. Glidning i antingen drevet indikerar en vätskenivå eller transmissionspumpen problem.
2

Ta din bil till en stor parkeringsplats, fri från trafik och hinder. Börja med att köra i en rak linje vid låg hastighet - 10 och 15 mph. Gör en stram accelererande höger eller vänstersväng och varsel om överföringen kopplar temporärt, eller om motorn tävlingarna. Om slirning inträffar, betyder det fluid har sloshed till en sida av transmissionshuset, tillfälligt dränering överföringen pumpen. Detta uppstår när vätskenivån är låg eller förorenade, eller påtryckningar har tillfälligt förlorat i pumpen.
3

Placera fordonet i "Park" och sedan flytta in i enheten. Accelerera snabbt och lyssna för växling av transmissionen. Köra fort nog för att anstränga transmissionen, med ökande acceleration, men inte överskrider hastighetsgränsen. Leta efter glidning mellan växlingar där motorn tävlingarna momentant då fångar igen i växeln. Detta sannolikt beror på en låg eller förorenad transmissionsolja nivå.
4

Placera fordonet i parken och fast ställa nödbromsen. Lyft huven och leta överföringen oljestickan. Dra mätstickan från röret och undersöka tillståndet hos fluiden. Vätskan bör ha en genomskinlig röd eller orange färg. Om vätskan har en bränd lukt och verkar brun eller svart, eller innehåller något vitt eller brunt skum, är vätskan förorenad och måste bytas ut. Eventuella metallspån förekommer på mätstickan som reflekterar solljus, eller strålar av en stark affär ljus, visar överdriven lager och kugghjul material slitage. Små mörka partiklar kommer att peka på försämring av kopplingarna och band.
5

Stäng av motorn. Torka av mätstickan och sätt in den i överföringen påfyllningsröret. Dra ut och kolla på "Cold" level linje på minnet. Varje läsning under strecket, eller frånvarande från linjen, anger otillräcklig vätska i överföringen. Vätskan bör bytas till linjen.
6

Kör bilen på tomgång och i parken under en ren, vit bit av affischen styrelse i minst 15 minuter. Använd en domkraft för att lyfta de främre och bakre delarna av fordonet och placera två pallbockar under varje sida av ramen - fram och bak. Skjut under fordonet och leta efter några fluiddroppar på affischen styrelse. Undersök för läckor bultarna överföring pan och packning, den läckhål vid botten av balanshjulkåpan, svansen axeln och transmissionsledningar leder till kylaren på kylaren. Eventuella läckor måste repareras.
7

Kontrollera vakuum modulator på sidan av transmissionen. Det kommer att se ut som ett litet membran med en slang kopplad till den. Undersök slanganslutning för en tät förslutning, och spåra vakuum linje tillbaka till insugningsröret för veck, sprickor eller sprickor. Varje väsande ljud kommer från vakuum modulatorn betecknar en dålig tätning på slangen eller en brusten membran. Re-skarv alla defekta slang, och använd en skruvmejsel för att se till att alla anslutningsklämmor är täta.
8

Anslut en adapter slang från en tryckmätare till tryckporten på transmissionen. Hänvisa till din ägarens servicemanual för placeringen av trycket porten. Låt bilen tomgång. Läs PSI (pounds per square inch) på mätaren. ISKA ska läsa mellan 140 och 150 för en standard (lager) Powerglide transmission. Varje läsning över eller under indikerar ett problem med igensatta ledningar, fast kolla bollar i transmissionen eller en defekt pump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68279.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.