Ford Windstar Vevar över men startar inte

Den Windstar var en minibuss som produceras av Ford för 1995 till 2003 års modell-åren. Den Windstar kom utrustade med ett antal vanliga funktioner, inklusive en sex-cylindrig motor, dubbla krockkuddar och låsningsfria brakes.The Windstar plågades av ett antal mekaniska problem, den allvarligaste en är för tidigt bortfall av topplockspackning. Ford utökade garantier för den här artikeln till 100.000 miles på de flesta Windstars. Medan en blåst topplockspackning kan vara orsaken till bilens oförmåga att börja, finns det några viktiga problemområden bör du kontrollera att felsöka problemet. Saker du behöver
Bränsle
filter
Manometer
tändstiftsnyckel
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att det finns bränsle i bilen. Även om bränslemätaren inte läser tom, kan du få en felaktig läsning från bränslemätaren. Om det finns några frågor om hur mycket bränsle som du faktiskt har i tanken, lägg en gallon bränsle och försöker starta bilen igen.
2

Byt bränslefiltret för att vara säker på att motorn är faktiskt få bränsle. Ett igensatt filter stryper bränsleflödet och hindra fordonet från att starta.
3

Test bränslepumpen för att se om den har misslyckats. Använd en manometer på bränslesystemet för att kontrollera bränsletrycket i systemet, vilket bör vara mellan 30 och 45 PSI medan motorn dras runt eller tomgång. Om trycket är lägre än detta, är bränslepumpen fungerar inte korrekt och bör bytas ut. Ta bort tändstiften med en tändstiftsnyckel och inspektera tips för stort slitage eller kol uppbyggd
4

. Tändstift belagd med tjock, svart kolrester avfyras inte korrekt och kan förhindra att motorn går bättre eller hindra den från att starta helt. Byt tändstift om det behövs och försök starta bilen igen.
5

Utför en komprimering test på en av cylindrarna med en kompression mätare när alla tändstift har tagits bort. Cylindern bör ha en kompression läsning sträcker 125-160 PSI när motorn dras runt i fem sekunder. Förlust av kompression är ett tecken på att kamremmen har misslyckats och kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65819.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.