Felsökning sändningen på en GMC Jimmy Sierra 4WD

GMC Jimmy Sierra var en SUV byggd 1969-2005. Den var baserad på GM: s medelstora lastbilsflak, Silverado /Sierra. Det kom utrustade med fyrhjulsdrift som tillät föraren att växla mellan bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Detta gjorde det möjligt för SUV köra lika bra på vägen och utanför vägen. Dock innebar detta att användningen av komplexa överföringslådor (i huvudsak en andra sändning), flera transaxlarna och två reglage. Med tiden och med hårt bruk ett antal frågor kan dyka upp från skeva axlar till trasiga redskap. Instruktioner
1

tittar under mitten av GMC Jimmy Sierra, företrädesvis under SUV på ryggen. Transmissionen kommer att ligga rakt under skiftenheten och fästas omedelbart på baksidan av motorn. Överföringen fall kommer att vara nära centrum av SUV och är ansluten via axlar från överföring och till de främre och bakre differentialer. Leta efter tecken på skada eller läckande vätska. Om någon komponent är sprucken, då Jimmy är inte säker att köra och behöver vara platt-bäddsrum. Om komponenterna läcker då de bara behöver nya packningar.
2

Starta GMC Jimmy och låt den gå på tomgång i början. Shift överföring fallet från 2H (Betydelse 2 bakhjul hög utväxling,) till 4H (mening 4 hjul i hög utväxling). Känn efter något motstånd från växelreglaget i handen, bör det vara lätt. Om växeln inte kommer att röra sig alls, då fördelningsväxeln kan gripas upp och behöver bytas ut. Om växeln flyttas på plats men kommer inte att engagera, då tänderna kunde ha knackat bort redskap, vilket nödvändiggör en ombyggnad. Växla in 4L (mening 4 hjul med låg skuldsättningsgrad) och återigen känner för onödigt motstånd. Dessutom, lyssna efter eventuell slipning som tyder på skador.
3

Växla tillbaka till 2H och sedan växla transmissionen i enhet eller första växeln, om det är en manuell. Återigen, lyssna efter slipning och föll för något motstånd som skulle tyda på att växlarna inte var samordnade ordentligt. Om det är en manuell då uppmärksamma att motståndet i kopplingen, bör det inte vara för hård eller för mjuk.
4

Drive SUV framåt i 2H och uppmärksamma makten. Om du har att rev motorn högt i RPM redband bara att knuffa framåt, då överföringen inte överföra vridmoment effektivt. Detta kan dock vara ett problem med den bakre differentialen samt. Växla in 4H och titta på varvtal igen. Om du fortfarande gå in i redband bara gå ett par miles per timme, då transmissionen är fel eller båda differentialer börjar gripa. Om Jimmy flyttar bättre i 4H då endast den bakre differentialen är fel, inte överföringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67732.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.