Diagnostisera bilens vibrationer

När diagnostisera vibrationer är det viktigt att lägga märke till när och där vibrationerna uppstår. Test-köra fordonet med detta i åtanke. Du måste avgöra om vibrationerna är ett däck problem, en motor eller drivlina problem eller avgaser fråga. Känsla för vibrationerna i ett vilotillstånd och om de uppstår på ratten. Sätt bilen i växel och se om vibrationerna minskar eller ökar. Kör bilen på 10 till 20 miles per timme och känner för sida till sida skift och vibrationer. Kontrollera om vibrationerna blir snabbare när hastigheten ökar. Kontrollera om det finns vibrationer som går över gupp. Kör bilen över 45 miles per timme och märker om du känner vibrationerna ökar i ratten. Kontrollera lämpliga åtgärder som gäller för de vibrationer kännas i din provkörning för korrekt ordning av diagnos. Instruktioner
1

Kontrollera framdäcken för en lateral eller sidledes vibrationer vid låga hastigheter genom att trissa upp varje däck individuellt. Tag i däcket på toppen och botten och försök att vagga däcket. Om det är att spela när du flyttar däcket in och ut, lagret - är dåligt och behöver bytas ut - i fallet med en bakhjulsdriven, eller navet lagret i fallet med en framhjulsdriven. Kontrollera om betydande skador på däck: se om det finns några utbuktningar på insidan eller utsidan av däcket. Leta efter några missbildningar som du roterar däcket, som platta fläckar, ojämnt slitage eller stål sticker ut från slitbanan.
2

Kontrollera framdäcken för balansering om vibrationen är endast vid hastigheter över av 45 miles per timme. Detta kan endast göras på en däckverkstad med ett balansblock Addera 3

Kontrollera motorn för vibrationer. Testa för trasiga motorfästen. Öppna huven och starta motorn. Har en assistent stå på ena sidan av fender i stånd att se motorn men inte framför bilen. Har assistenten berätta vilken sida av motorn lyfter när du går eller om de ser det trasiga fästet. Sätt nödbromsen på. Medan du trycker hårt på bromspedalen, ställa bilen i enheten och något gasa i två sekunder (gås motorn inte högre än 2000 rpm). Om fästet är dåligt att motorn kommer att lyfta upp eller vagga. Nu gör samma sak med bilen vända och titta på motorn för samma effekt. Om det rocks motorns infästningar är dåligt och måste bytas. Byta dåliga motorfästen kommer att eliminera vibrationer i ratten. Om motorn inte svarar på dessa tester då de måste kontrolleras för slapp eller sprucken gummi isolatorer. För att göra detta måste du titta på alla fästen för spruckna eller brutna gummi indikerar ett dåligt fäste. På en framhjulsdriven finns generellt en övre fäste för motorn (på sidan med remmarna) stödja motorn och två nedre fästen under motorn. Man blir lite av kylaren och den andra under tillbaka mot brandväggen. Det blir också en på toppen av transmissionen håller den fäst vid ramen. Några kommer att ha det främre fästet under bilen bakom vevaxelns remskiva. Detta skulle kräva palla upp bilen för att se fästet. I den händelse det är en bakhjulsdriven, fästena är alltid på de nedre sidorna av blocket.
4

Kontrollera bilen för vibrationer som är närvarande men inte skickar vibrationer genom ratten. Att sätta i friläge, lämna dörren öppen, och rev motorn upp till ca 3000 rpm. Om buller och vibrationer kan höras i mitten av bilen är det mest troligt skölden på katalysatorn, vilket ofta blir böjd och kontakter antingen omvandlaren eller kroppen. Helt enkelt ta en skruvmejsel och bända upp den iväg från det ställe den är i kontakt med. Kontrollera resten av avgaserna genom att skaka röret och se om den kommer i kontakt med kroppen.
5

Kontrollera bilen för vibrationer vid alla hastigheter genom att titta på alla däck för koppning av slitbanan. Detta är en ojämnhet i slitbanan att du känner dig som handen körs över slitbanan. Leta efter platta fläckar på däcken som skapats av en panik stopp där däcken var låst upp och gled bort gummi på den platsen. Detta kommer att generera vibrationer vid alla hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63871.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.