Felsökning av en 1988 Ford 150 Pickup

Den 1988 Ford 150 pickup tillverkades med en kort och lång säng. Lastbilen byggdes också i två och fyra modeller fyrhjulsdrift. V6-och V8-modellerna motor klarar av bogsering av tunga laster men det förblir bränsleekonomin effektivare än de större Ford 250 modeller. Fordonet använder inte ett datorsystem för att övervaka motorns funktioner och grundläggande mekaniska reparationer görs utan en dator läsare. Frågor måste diagnostiseras genom att eliminera fungerande delar för att lokalisera problemet. Saker du behöver
voltmeter
Skruvmejsel
Förgasare renare
skiftnyckeln
Visa fler instruktioner
1

försök att starta fordonet och lyssna efter ett klickljud. Klicket betyder startmotorn är antingen dåligt eller det inte får tillräckligt med ström. Använd en voltmeter för att kontrollera batteriet. Om batteriet inte har makt, byta batteri. Om batteriet har ström, byt startmotorn. Om batteriet håller på att dräneras på en regelbunden basis, byt generatorn.
2

Försök att starta fordonet. Om du har makt men tändningen slås inte motorn, kan du begära en ny tändning församling. Öppna huven och samtidigt röra generatorn och en bit metall med en skruvmejsel. Om fordonet startar, är din tändning bruten.
3

Lyssna sputtring, baktändning och känsla för strömspikar när du kör bilen. Problemet är relaterat till förorenade pluggar eller en igensatt förgasare. Byt tändstift och rengör förgasaren med en flaska spray-on rengöringsmedel. Förgasaren kan också kräva justeringar eller en full rebuild.
4

Lyssna efter skrikande som du gör skarpa svängar och när du startar bilen. Bullret innebär att du har lösa bälten. Använd en skiftnyckel för att dra åt svångremmen och testa bilen på flera varv.
5

Kontrollera elsystemet för poppade säkringar om enskilda områdena kraft misslyckas. Också leta efter överbelastade kretsar och byt ut felaktiga kretsar. Leta efter trasiga och trasiga ledningar som kan orsaka kretsarna inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67649.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.