Startproblem med en '91 Ford Explorer

Mest startproblem på din 1991 Ford Explorer kan troligen härledas till bristande fordonsunderhåll eller vanligt slitage av specifika komponenter: gamla och igensatta luft-och bränslefilter, lös eller smutsigt batteri och startsystem anslutningar, en sviktande batteri, en dålig starter solenoid, startmotor eller komponenter tändning. Oavsett situation, starta din kontroll med enkla och allmänt förbises orsaker till startproblem. Oftast än inte, kommer denna strategi att hjälpa dig att hitta och fixa din Explorer start problem tidigare än du trodde var möjligt. Motorn inte Rotera

Detta problem inträffar när du slår på tändningen för att starta men motorn startar inte. Enkla problem som löst batteri anslutningar, låg batteriladdning eller överföring skift stick in i en annan växel än Park (P) eller Neutral (N) är bland de vanligaste orsakerna.

När du kontrollerar de gemensamma problem områden, den att kontrollera om det finns lösa eller frånkopplad ledningar och trasiga komponenter i startsystemet, i den ordningen. Om dessa kontroller dyker upp något - vilket är ovanligt - en missanpassad eller felaktig överföring ringde sensor eller ett beslag motor, på 1991 Ford Explorer kan hindra motorn från att rotera, säger Jay Storer i hans "Ford Explorer Automotive Repair Manual. "Addera Motorn roterar, men inte startar
En tom bränsletank med en dålig mätare kan vara lätt att förbise.

Om motorn roterar men startar inte, först koncentrera sig på batteriet och bränslesystemet. Kontrollera att du har en bra laddning och batteriets anslutningar är rena och täta. Kontrollera att du har tillräckligt med bränsle i tanken och att bränslet når bränslespridare. Om inte, kanske du har ett igensatt bränslefilter, eller en misslyckad bränslepump eller mätare.

Sedan kontrollera att allting fungerar i tändsystemet. Se till att en bra gnista når cylindrarna. Kontrollera luckorna tändstiftets gnistan trådar plugg och tändspole. I sällsynta fall kanske du har ett problem med låg cylinder kompression, en sliten kamkedjan eller motorstyrsystem misslyckande.

Dessutom är din '91 Ford Explorer utrustad med en tröghet switch som kommer att skära bränsle till systemet om din bil drabbats av en effekt. Även en sten slår ner i din tank kan orsaka bränsleflödet att sluta. I detta fall måste du återställa strömbrytaren för att återställa bränsleflödet från tanken.
Motor svårstartad när den är kall

I vissa fall, motorns kylvätska temperaturgivare kan underlåta att förse datorn med den nödvändiga informationen (en defekt sensor) eller själva datorn (motorns styrsystem) kan vara fel, vilket kan leda till dålig bränsleflöde till insprutarna. En annan möjlighet är en brist batteri och tändsystem.
Motor svårstartad när den är varm
Slitna tändstift kommer att misslyckas att tända luft /bränsleblandningen och rotera motorn.

som motsätter sig att det tidigare fallet, kan du ha problem med att starta din Explorer motorn endast när motorn har haft en chans att nå arbetstemperatur. Innan du checkar för ett bränsle relaterat problem, se till att luftfiltret är rent och motorns jordanslutningar är i gott skick.

Inspektera bränslesystemet. Se till att bränslet når bränslespridare. Det kan finnas ett problem med igensättning bränsleledningar Tankluftningen, allmänt känd som ånglås. Även vissa slitna bränslepumpar börjar misslyckas efter att ha nått arbetstemperatur, sänka eller styckning bränsleflödet. Efter felsökning dessa komponenter, kolla resten av bränslesystemet och motorn styrsystem för eventuella problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64780.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.