Felsökning Amal Förgasare

Amal förgasare finns på nästan varje engelsk-made motorcykel sedan 1927. Amal förgasare är känd för enkel användning och tillförlitlighet. Förgasarna gjordes i många storlekar men endast två grundläggande mönster, den "monoblock" och "koncentriska." Den blocktyp bestod av ett stycke förgasarkroppen med flottören ligger vid sidan av den huvudsakliga doseringsmunstycke, medan den koncentriska presenterade float bowl anordnad centralt runt huvud munstycket. Diagnostisera ett problem med en Amal förgasare kräver inte dyr utrustning eller specialiserad utbildning. Saker du behöver
Flat-skruvmejsel
Slip-gemensamma tänger
Bränsle behållare
Shop trasor
Whitworth Blocknyckelsats
Förgasare Spray
Show Fler Instruktioner
1

Verifiera bränsleflödet in i flottörhuset. Ta bort bränsleledningen vid förgasaren float bowl genom att lossa klämman med en platt-skruvmejsel. Dra försiktigt ut bränsleledningen loss från förgasaren med ett par polygriptång. Sätt den lösa änden av bränsleledningen till bränsle behållare. Slå på bränsle kranen och observera flödet av bensin. Bensinen ska flöda fritt in i behållaren. Svagt eller inget flöde från bensintanken indikerar ett problem med bränslet skärmen inne i tanken. Töm tanken och ta bort bensin kranen för rengöring vid behov.
2

Placera en ren butik trasa under förgasaren. Ta bränslet pluggen i botten av flottören skål med en platt-skruvmejsel. Observera dräneras bränsle för smuts, vatten, rost eller andra föroreningar. Ta bort skruvarna flottören skål och ta bort float skål för rengöring vid behov.
3

Byt flottör skål, float skål plugg, bensin kran och bränsleledning om avlägsnats. Vrid bränslekranen på och observera förgasaren för bränsleläckage. Om bränslet noteras läcker ut ur hålet i botten av blandningskammaren, så förgasaren bör tas bort av en fullständig ombyggnad. Bränsleläckage indikerar en fastnat eller skadats nålventil eller flottör.
4

Starta motorn och kontrollera tätheten förgasaren luft. Spray förgasare renare på flänsen och gasventil. Lyssna för ändringar i motorns varvtal eller dess mjukhet. En förändring i hastighet eller jämnhet anger ett luftläckage på den punkten. Reparera eller byt ut brickor, O-ringar, packningar eller andra komponenter som krävs. Ett vanligt problem är att flänsen monteringsmuttrarna kommer mjuka upp över tiden, skapa en luft läcka på flänsen, vilket orsakar grov drift och en förlust av makt.
5

Inspektera luftfilteraggregatet för renlighet . En gammal eller igensatt luftfilter gör att förgasaren att köra rik och minska strömmen vid höga hastigheter. Byt ut alla smutsiga luftfilter som behövs. Inspektera gasvajern så att den inte är bindande när styret vrids till maximalt utslag. Se till att gasvajern fungerar smidigt och utan bindning. Reparera eller byt ut gasvajern som krävs.
6

Observera aktivering av gasreglaget glida inne i förgasaren. Gasventil ska återgå till sitt viloläge när du släpper gasen utan att binda eller tvekar. Om gasventilen fastnar på något sätt, måste förgasaren tas bort och byggas om.
7

Justera bränsle /luftblandningen på tomgång. Vrid justerskruven som sitter på sidan av förgasaren kroppen med hjälp av en platt-skruvmejsel tills den maximala varvtal och motorn jämnhet uppnås.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67210.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.