Problem med en lös Svänghjul

Ett svänghjul på en bil används för att balansera vibrationen av motorn och är fäst till vevaxeln. Svänghjulet på en manuell växellåda fordon fungerar som en balanserande anordning för motorn och kopplingen systemet. En automatisk bil har ett svänghjul som är fäst vid momentomvandlaren. Olika problem uppstår när svänghjulet är löst. Överdriven motorvibration

Motorn vibrerar från förbränningen av kolvarna trycka ner vevaxeln. För att begränsa denna vibration, är ett svänghjul fäst vid vevaxeln, som balanserar ut den vibrerande motorn. När svänghjulet lossnar på vevaxeln, har motorn kraftiga vibrationer som kan skaka hela fordonet. Denna vibration kan orsaka skador på motorfästen, transmission fästen och skaka andra motordelar löst. Fordonsföraren kommer att tycka att styra bilen blir svår. Svänghjulet måste skärpas eller bytas ut när det blivit löst.
Kopplingen slirar

Manuella växellådor har svänghjulet som en del av kopplingen och motorn, som är vanligtvis kallas en dubbel svänghjul. När svänghjulet blir lös, kommer kopplingen börjar slira när den är inkopplad. Operatören kommer att höra ett gnisslande ljud när kugghjulen skiftas eftersom kopplingen inte håller transmissionen i ett neutralt läge. Denna lös svänghjulet kan orsaka att transmissionen att bära de interna växlar och bilen kan förlora ett eller flera steg på grund av skador. Svänghjulet måste inspekteras för att avgöra om bultarna behöver dras åt eller hela svänghjulet måste bytas ut.
Bil startar inte

bilen startar inte om svänghjulet är löst. Operatören kommer att höra skrapande ljud eller clacking buller när motorns tändning. Tandningen aktiverar startmotorn som i sin tur ingriper med svänghjulet och drar runt motorn. Om svänghjulet är löst på vevaxeln, kommer dreven i startmotorn ta bara en del av svänghjulet kugghjul eller inte ta svänghjulet växlar på grund av snedställning. Bilen startar inte och när alla andra mekaniska problem är fast beslutna att vara i gott skick, måste operatören ha svänghjulet kontrolleras för att avgöra om det är lösa eller saknade kuggar, vilket orsakar detta börjar problemet.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66601.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.