99 Ford Taurus Med Bad vevaxelsensor

1999 års Ford Taurus basmodellen byggdes med en 3,0-liters sexcylindrig motor och en automatisk växellåda. Vevaxelläget sensor på 3,0-liter är placerad på den främre transmissionskåpan, nära vevaxelns remskiva. Vevaxelläget Sensorn är en ovilja sensor, vilket sänder en spänning signal till bilens dator när en av de 36-tand tänder puls ring över ansiktet på sensorn. Sensorn är ansvarig för att rapportera vilken position av rotation vevaxeln befinner sig i, i 10 graders intervall, och motorns hastighet i varv per minut. Datorn använder information från veven lägessensor att styra gnista och bränsle timing. Det finns många symptom på en trasig vevaxel lägesgivare, inklusive diagnostiska felkoder P0335 eller P0385. Koder P0335 och P0385

Som pulsen ringen korsar ansiktet av vevaxeln lägessensor, är det magnetiska fältet som skapas av sensorn avbryts, vilket skapar en spänning signal som vidarebefordras till datorn. När denna signal är obefintlig eller oregelbunden, kommer datorn att känna igen detta som ett problem och kommer att slå på check engine ljus, samt ange felkod P0335 eller P0385.
Poor Performance

När vevaxeln positionsgivare har misslyckats, får fordonet eller inte får köra, men om den gör det, är det garanterat att prestandan blir lidande. När datorn blir ett oberäkneligt signal eller ingen signal alls, kan datorn skriva moden. Eftersom datorn inte kan detektera positionen av vevaxeln, måste gissa platsen och när att skjuta varje tändstift. Taurus är avsedd att träda moden så att föraren inte är kvar strandsatta på vägen med en icke-fungerande bil, men problemet måste åtgärdas snabbt för att förhindra ytterligare skador på motorn.

Ingen start eller svårt att starta, och oberäkneligt Idle

När fordonet tändningsnyckeln vrids om och till startpositionen, börjar datorn omedelbart ta emot information från de allra flesta av motorns sensorer . När datorn inte kan få en signal från vev lägesgivare, vet den inte när du ska vända på varje insprutare, eller när att gnista varje tändstift. Oförmågan att gnista eller tillhandahålla bränsle vid rätt tidpunkt kan orsaka att motorn inte starta alla tillsammans. Motorn kan även starta efter en period av veva, men om det gör det, kommer den gå på tomgång oförutsägbart och kommer ofta stänga av efter bara några sekunder Addera Diagnos:. Är det verkligen en dålig Crank Position Sensor ?
p Det finns ett par saker som måste kontrolleras innan man kan vara säker på veven lägesgivaren är faktiskt dåligt. Lyft fordonet från marken och lokalisera veven lägessensor, som kommer att skruvas fast i transmissionskåpan på vänster sida av motorn, nära vevaxeln remskiva. Kontrollera kablage och kontakt för vevaxel lägesgivare. Om kontakten för kabelnät eller sensorn är skadade eller korroderade, får rätt information inte vidarebefordras till datorn. Om kablarna och kontakten verkar vara i gott skick, är sensorn troligen trasigt och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68578.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.