Lastbil överföring Felsökning

Transmissioner är notoriskt ombytliga, och de som är under huven på en lastbil är inte annorlunda. Transmissioner har blivit stadigt mer tillförlitlig under åren men det har inte stoppat överföringen från att vara en av de oftast reparerade delar av bilar. Detta faktum gör det ännu viktigare för dig att känna igen vanliga transmission problem för korrekt felsökning. Saker du behöver
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din transmissionsolja om du känner att din sändning byta växel för långsamt eller om växlarna glider. Dessa två problem är vanligt förekommande när transmissionsoljor är låga. Vätskenivåer faller naturligt över tid, men du bör också kolla om någon läcka runt transmissionen att se till att det inte finns några läckande tätningar. En dålig tätning innebär dina transmissionsolja nivåer kommer att sjunka snabbt även efter att du fylla på.
2

stoppa körning om du märker din sändning är överhettad och kämpar (du ska kunna se den här värmen stiga på mätare på din instrumentbräda). En överhettning överföring orsakas av en av två problem. Den första är bogsering en last som är för tung för din lastbil. Om du drar en tung belastning, måste du hitta ett sätt att minska denna belastning eller du kan göra stora skador på din lastbil transmission. Det andra problemet är smutsig transmissionsolja. Detta problem kommer att hindra din överföring från kyla ordentligt. Du måste ändra ditt transmissionsolja och filter för att stoppa denna fråga.
3

Kontrollera dina nivåer transmissionsolja om du kör en lastbil med en manuell växellåda och du märker kopplingen fastnar i växeln eller växling endast med svårighet. Detta är ett klassiskt tecken på låg transmissionsolja. Att ignorera detta problem kan orsaka både sändning och motorskador. Ett annat problem kan vara bruten eller felaktig solenoid, den del av transmissionen som reglerar flöde transmissionsolja. Du måste ta din lastbil i en mekaniker för att få denna del inspekteras och bytas ut vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65737.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.