Min 1991 Ford Taurus startar inte

Taurus är en sedanmodell som tillverkas och säljs i Amerika av Ford Motor Company. Taurus har varit i produktion sedan 1985 med 1986-modellen är den första att släppas. Precis som med alla sedan kan Ford Taurus har problem med att starta vid några tillfällen, speciellt om din modell är lite äldre. Innan du ringer en professionell, kan du spara tid och pengar genom att kontrollera några saker själv. Instruktioner
1

Vrid nyckeln i tändningslåset för att försöka starta motorn. Om nyckeln inte blir alls, kan detta vara anledningen till att du inte kan starta motorn. Om rattstången inte är i rätt läge, kan nyckeln vända inte alls. Försök att vrida ratten åt vänster och höger tills du hör ett klick indikerar att rattstången är rätt placerad och sedan försöka vrida om nyckeln igen.
2

Lägg en gallon lämpligt bränsle till tanken att vara säker på att det finns tillräckligt med gas i bilen för att motorn startar ordentligt. Mätaren kan vara felaktig och om det inte finns tillräckligt med bensin i din 1991 Ford Taurus, kan motorn ha problem att starta. Efter tillsats av gallon av bränsle, försök starta motorn igen.
3

Lossa kåpan genom att dra spaken Huvlås inne i bilen. Öppna huven och leta olja och kylarvätska mätstickor. Dra varje ut och kolla för att vara säker på att vätskan är fylla åtminstone de minimikrav påfyllningslinjerna. Det kan finnas ett läckage eller problem med motorn om vätskorna inte fylla ordentligt. Fyll dem med lämpliga vätskor och försöker starta motorn i din Taurus igen.
4

Kontrollera att batteriet i din Ford Taurus. Vrid nyckeln till "tillbehör" och slå på strålkastarna eller innerbelysning. Om de inte lyser, kan det finnas ett problem med batteriet. I vissa fall kan det behöva hoppa igång eller laddas, men i en äldre modell, kan batteriet behöva bytas ut helt.
5

försök starta motorn genom att vrida nyckeln i tändningslåset. Lyssna på alla ljud som kan vara ett tecken på vissa problem med tändningen, förrätt, eller bränslesystem. Inget ljud alls kunde betyda en dålig tändningslåset. Klickande ljud kan tyda på en dålig starter. Om motorn startar en kort stund men sedan stängs av eller fräser ut, kan det vara problem med bränslesystemet som inkluderar en bränslepump, filter, och linje. Genom att ha
6

Ring på en professionell mekaniker din 1991 Ford Taurus bogseras till en verkstad eller återförsäljare. Med en äldre modell, kan det finnas ett antal frågor när fordonet startar inte. Ford återförsäljare kommer att kunna göra någon speciell diagnostisk testning eller reparationer relaterade till bilens ålder eller modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66456.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.