1989 Hyundai Excel Felsökning

Den 1989 Hyundai Excel sedan kom utrustad med en 1,5 liters, inline fyrcylindrig motor. Den producerar 85 foot-pounds av vridmoment vid 6.800 hästkrafter. Bilen levereras som standard med en fyra-växlad automatlåda och hade en ursprunglig tillverkaren rekommenderat pris på $ 6449. Eftersom Hyundai Excel består av så många olika delar, komponenter och system kan det vara svårt att hitta ett särskilt problem du upplever med bilen. Ett sätt att felsöka bilen är genom att titta på tillverkarens minns information för att se om det matchar de problem Excel är med. Instruktioner
1

Placera ventilen värmereglaget stjälkar av Excel när du känner dig stark värme som kommer från golvet i kupén på bilen. Överdriven kylvätsketemperaturer kan orsaka ett värmereglage ventilskaft att läcka, vilket kan ge brännskador på fötter och ben för passagerarna och föraren av bilen. Du bör inspektera och ersätta de defekta ventilskaften.
2

Inspektera överföringen av din Excel om du har en manuell växellåda när bilen kommer till ett plötsligt stopp när du kör. De transmissionsorgan får inte tillräcklig smörjning inuti växellådshuset. Den brist på smörjning kan orsaka av transmissionsdata drivhjulen att gripa och tvinga bilen för att stoppa plötsligt eller få drivanordningen att tappa kontrollen över motorn. Du bör byta transmissionsolja att stoppa detta från att hända.
3

Kontrollera tungventilen underenhet inom sekundär lufttillförsel del av avgasreningssystemet när du luktar brinnande plast som du köra din Excel. Tungventilen underenhet kan bli korroderade och hålla underenhet kan stängas ordentligt. Om denna del inte kan stänga den kommer att tillåta heta gaser att strömma bakåt i plasten sekundärluft fallet medan Excel drivs och smälta fallet. Den smältande plast kan orsaka en brand inne i motorn på din bil. Byt tungventilen underenhet en ny tillverkad av rostfritt stål.
4

Titta på farthållaren elektriska styrmodulen när farthållaren fungerar oberäkneligt när du kör bilen. Om farthållaren huvudströmbrytaren är i läge ON när motorn startas en kort varaktighet spänningsfall som orsakas av den extra hi-power radio kan orsaka felfunktion farthållare. Du bör byta ut den elektriska styrmodulen för att lösa detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67423.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.