Hur fixar felkoder i bilen

Med införandet av datorer, har dagens bilar bli smartare. Nya bilar har mer än 100 olika elektroniska mikroprocessorer för att övervaka och styra olika funktioner under normal körning. Dessa mikroprocessorer styra bland annat bromsning, bränsletillförsel, tändning, överföring poäng skift och många andra funktioner. Datorer ger också bilar förmågan att diagnostisera problem. När en bils färddator upptäcker ett problem, kommer det att spela en felkod som anger vilket system inte fungerar på specifikationerna. Vissa koder kan även berätta för dig om en av bilens sensorer krånglar. Saker du behöver
kod scanner
Visa fler instruktioner
1

läs instruktionerna för den typ av kod scanner du har. Det finns många olika typer. Äldre bilar har en scanner som gör det "Check Engine" ljusblixt i en sekvens som representerar koden. Till exempel: Flash Flash space blixt blixt space blixt blixt blixt space blinkning representerar "2231." De nyare Code Scanners är digitala och visa den numeriska felkod på en skärm. Dessa nyare scanners har också en inbyggd tabell felkoder så det kan slå upp felkoden för dig.
2

Leta diagnosuttaget på din bil. Det är oftast under ratten eller under huven.
3

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge, men starta inte bilen.
4

Anslut koden skanner i diagnosuttaget och sväng på koden skannern. Skannern kommer att visa koderna för närvarande lagras i huvuddatorn.
5

Reparera mekaniska problem som indikeras av felkoder på din bil. Rensa felkoder, haka koden skannern, starta motorn och varmkör den. Stäng av och anslut sedan skannern och kontrollera felkoder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64835.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.