Orsaker till en motor Förgasare Backfire

Mest motor backfires resultat från ett oegentligt luft till bränsleblandning som orsakar oförbränt bränsle att explodera utanför förbränningskammaren. Detta kan ske antingen i insugningsröret eller gas drivs ut genom avgasröret, beroende på vad som orsakar problemet bränsleblandningen. Det är i allmänhet ofarliga när det händer, även om det kan vara häpnadsväckande högt, den underliggande orsaken bör åtgärdas för att förebygga senare problem. Bränsletryck

En plötslig minskning av bränsletryck kan skicka en bränsleblandning som är för mager (mer luft än gas) till insugningsröret, vilket resulterar i en slå tillbaka. De största skulden för en sådan minskning är bränslepumpen och bränslefiltret. Bränslepumpar slits ut med tiden, och filter kan bli igensatta. Båda tillstånden skickar för lite bränsle till intaget, reparation eller utbyte av delar bör lösa problemet
Timing

Tändningsinställning avses intervallet mellan skjutningar tändstiftet. insugningsröret. Varje plugg bränder i sin tur. Om bara en plugg skjuter för tidigt eller för sent, kommer oförbränt bränsle fly från denna kontakt vara cylinder, vilket resulterar i ett avgasrör slå tillbaka. En felaktig distributör eller gnistbildning tändkabeln kan vara orsaken, men du kommer i allmänhet att märka andra symtom, till exempel en ojämn tomgång eller tvekan om dessa är att skylla.
Felaktig Air Injection

Vissa bilar har ett system för luft-injektion som kombinerar avgaserna med en explosion av luft för att minska utsläppen. Gemensam slå orsaker en läckande intag ventil i systemet nära avgasgrenröret. Backfires orsakas av luft injektion problem kan vara allvarliga. Du kan koppla ur systemet genom att lossa bältet eller slangar som ansluter till backventilerna och se om problemet kvarstår utan det.
Läckande Exhaust

Generellt slitna eller spruckna Avgasdelar är den främsta orsaken till baktändning i äldre bilar. Ljuddämpare och slutrör kan rosta och spricka, vilket minskar trycket och orsaka en baktändning. Om en okulärbesiktning av de delar av avgassystemet avslöjar inga synliga sprickor, kan packningarna i grenröret bäras och läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65031.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.