Så här kontrollerar du felaktiga Lifters

ventillyftare finns i två typer: justerbara och hydraulik. Båda typerna av lyftar ger öppning och stängning av avgas-och insugningsventilerna genom kontakt med kamaxeln. Hydrauliska ventillyftare använder olja i deras kropps höljen att upprätthålla en viss trycksatt höjd, som bestämmer öppningen längd av ventilerna. Den justerbara ventillyftare kan justeras för att bestämma höjden på ventilöppningen. Båda typerna av lyftare behöver ordentlig oljetryck och smörjning för att fungera korrekt. Fordonets ägare kan kontrollera hans lyftare drift med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Rags
Stetoskop set
Socket och skiftnyckel
Vehicle reparationshandbok
Skruvmejslar
Bränsle linje skiftnycklar
Bladmått
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i parken eller neutrala, beroende på din typ av överföring. Dra i nödbromsen. Starta motorn och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur. Titta på instrumentbrädan för någon röd "Check Engine" eller "Oil" ljus. Om du har en OEM-mätare oljetryck, notera avläsningen i psi (pounds per square inch). En varningslampa kommer att vara din första indikation på att du kanske har lågt oljetryck påverkar dina lyftare.
2

Notera avläsningen på oljetrycksmätaren, om sådan finns. Se din bruksanvisning för korrekt oljetryck läser du bör ha. Till exempel, om du har en rekommenderad oljetryck på 40 psi, och din mätare läser 20 psi eller lägre, kan detta vara ett första tecken på igensatta passager finns någonstans i den övre ventilen tåget, vilket skulle påverka lyftaren prestanda.


3

Lyssna efter någon "klickande" eller "clacking" ljud som kommer från toppen av motorn, särskilt nära ventilen täcker, eller precis under insugningsröret innertaksskyddet. För att bättre höra ljud, placera ett stetoskop över ventilkåpor eller plenum och flytta den från framsidan av motorn mot baksidan, lyssna var 6 inches eller så. Någon självklar klicka eller clacking brus indikerar en missanpassad lyftare eller en sliten hydraulisk lyftare. För mycket luft i en kollapsad hydraulisk lyftare kommer också att producera dessa ljud.
4

Stäng av motorn, om du har hittat lifter buller. Höj huven och dra oljestickan ut ur röret. Torka av den med en trasa och sätt i den igen. Dra ut den och kontrollera oljenivån. Om oljenivån läser under miniminivån linje, eller inte visas alls, kan lyften buller uppstå brist på smörjning. Undersök oljan för missfärgning. Foamy, vit, grå eller brun olja indikerar oljeförorening, eller olja som har förlorat sin viskositet och smörjande egenskaper.
5

Koppla bort den negativa batterikabeln med en sockel. Följ din bil reparationshandbok anvisningar för att ta bort ventilen täcker från motorn. Använd en socket och skiftnyckel för att ta bort bultarna ventilkåpan och lyft ventilen täcker off. Om du har en fyra-eller sex-cylindrig motor med en topp motor fall, skiftnycklar använda sockets, skruvmejslar och bränsleledning att ta bort de komponenter som behövs, inklusive bränsleledningen, slangar vakuum, gasreglage koppling, sladdar sensor och alla andra komponenter som hindrar avlägsnande av den inre luckan eller täcker ventil.
6

Anslut den negativa batterikabeln med en socket och skiftnyckel. Starta motorn, men inte rev det. Låt den gå på tomgång. Se till att alla lyftare, stänger push-och ventilfjädrar flytta upp och ner. Om du har solida lyftare i din motor, rådfråga din reparationshandbok för ventilglappet klyftan, uttryckt i tusendels tum. Minns piskan inställningen för insug och avgas separat. Välj ett bladmått för den korrekta inställningen för avgasventilen på framsidan av motorn.
7

Stick bladmåttet in i utrymmet mellan ventilskaftet toppen och vipparmen ventillyftare. Du bör känna ett lätt motstånd när man drar mätaren och tillbaka. Om lyftaren är bullriga, lossa låsmuttern på toppen av lyftaren med en fast nyckel
8

Använd en skruvmejsel och justera ställskruven medurs för att dra åt justeringen -. Se spalten överensstämmer med den rätta bladmåttet inställning enligt din manual. Håll ställskruven och dra åt muttern tappet låset. Justera varje ventil på detta sätt.
9

Lossa muttern lyftare låset med en fast nyckel, om du har hydrauliska lyftare. Använd en skruvmejsel för att lossa ställskruven moturs tills lyftaren börjar Clack. Vrid ställskruven medurs tre fjärdedelar av en sväng och dra åt låsmuttern med en skiftnyckel. Du behöver inte använda ett bladmått med denna metod.
10

Watch för någon ventillyftare som återstår clacking när du justerar en hydraulisk ventil detta sätt. Om någon lyftaren producerar buller, även efter att du överstiger tre fjärdedelar av en sväng in (medurs), kommer det att ange ett kollapsat eller överdrivet slitna lyftare. Dessa lyftare måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68067.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.