Hur Testa ECU på en 1992 Dodge Colt

Inga standardtester finns verkligen när det kommer till bil datorer. Den Enivronmental Naturvårdsverket nyligen standardiserade fordon omborddiagnos, så alla post-1996 fordon kräver en handhållen skanner. Alla fordon som kom ut år 1995 och tidigare omfattas av deras tillverkarens specialiserade diagnostiska system. På detta sätt, använder en 1992 Dodge Colt Chryslers egenkontroll förfarande. Denna process är inte bara användbar för testning av motor, men för att bedöma Colt elektroniska styrenhet. Saker du behöver
Pen
Paper
Visa fler instruktioner
1

Research Chryslers OBD-I Blixt koder. De kommer inte att vara i din Colt bruksanvisning. Du har två val. Du kan antingen slå upp blixten koderna på nätet, eller så kan du få en Haynes manual som täcker en 1992 Dodge Colt. Om du väljer internet, skriva koderna ut. Om du använder en Haynes eller Chilton manual, placera ett bokmärke där koderna är. De kommer att visas i det kapitel som omfattar utsläpp.
2

Placera utskrifter eller den manuella i Colts främre passagerarsätet. Gå runt bilen och klättra in i förarsätet
3

Placera din nyckel till Dodge "tändning och in i en." Switch-kod: "vrida om nyckeln i följande ordning: ON , OFF, ON, OFF och ON. Du måste slutföra sekvensen inom fem sekunder för att det ska fungera. Få din penna och papper redo för nästa steg.
4

Räkna hur många gånger dina "check engine" blinkar på och av. Chryslers blinkkoder är en serie blixtar. Till exempel kommer kod 88 vara åtta blinkningar, en kort paus och sedan ytterligare åtta blinkar. Det blir en något längre paus mellan numren. Du kommer bara se kod 88 en gång. Det börjar processen koden hämtning som en helhet, och så det är meningslöst utom som en introduktion. Du kan ignorera koden 88. Skriv ner de koder som följer.
5

Slå upp varje koder med hjälp av de resurser bredvid dig på passagerarsätet .. Framför allt söker du flash nummer definitioner som handlar om Colts ECU. Du letar efter koder som GM-kod 63, som hänvisar till "eeprom skriva förnekas." Denna kod definition hänvisar till en viss typ av datorfel.
6

Felsökning ECU bygger på Flash-koder. Vanligtvis kommer reparationsprocedurer kräver antingen rewiring, omprogrammering, eller byta hela modulen. Automotive datorer är oftast inte off-the-shelf merchandise. Du kan behöva konsultera en Chrysler-godkänd mekaniker om exakt modul du behöver. Om du tar Colt till en mekaniker, ta din lista över blinkkoder med dig. Det kommer att spara pengar på diagnostiska avgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67106.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.