Hur diagnostiserar jag en 1999 Oldsmobile 88 Med en testare?

Felkoder för en 1999 Oldsmobile 88 skapas i datorn när motorn märker något ska gå fel. Dessa koder är lagrade och reserveras så att du kan hämta dem. En felkod testare läser felkoder lagrade i datorn på din 1999 Oldsmobile 88, så att du kan spåra källan till din motor problem snabbare och mer exakt. Om du inte har en scanning enhet eller kan inte råd med en, ta bilen till närmaste auto-delar butik för en diagnos. Butiker som Advance Auto och AutoZone erbjuder denna tjänst gratis. Saker du behöver
OBD ll scanner
Visa fler instruktioner
1

Hitta Elektrotestare port inne i kabinen på Oldsmobile. Porten, som också kallas det löpande bandet Diagnostic Link (ALDL), vanligtvis ligger nära rattstången på undersidan av instrumentbrädan. Det är en 12-16 poäng port för skannern för att koppla in.
2

Anslut diagnostiska skannern i ALDL porten. Vrid nyckeln till "On" läge, men inte starta motorn. Detta initierar den diagnostiska sekvensen, eventuella felkoder som lagrats i datorn visas på skannern skärmen
3

Följ anvisningarna på skannern skärmen, in i sådan information som året. märke och modell av Oldsmobile. Välj alternativet att dra felkoder. Hela sekvensen tar ca tre minuter.
4

Konsultera din eller reparationshandbok för betydelser för de koder eller kolla AA1Car s "felkoder" (se Resurser). Att veta vad varje kod står för får du närmare att reparera problemet och rensa koden från datorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65479.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.