Hur vet jag om min Katalysator är inkopplad?

En av de tecken på en ansluten katalysator är en allvarlig förlust av prestanda när motorn är varm. Även om din bil motor kan starta och köra helt normalt när den är kall, om det finns en prestandaförlust när motorn är varm eller under hård acceleration, är den första sak att felsöka katalysatorn. Du behöver en liten bit av bilen know-how och en relativt billig utrustning för att få jobbet gjort rätt. Saker du behöver
Automotive vakuum-mätare testare med bilagor och adaptrar
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil.
2

Hitta en vakuumslang. Det enklaste en att hitta kommer att vara en slang som leder från motorns insugningsrör till ström-bromsenhet. Det kommer att gummerad, svart, och den enda slangen som leder från motorn till makten-bromsenhet.
3

bort vakuumslangen från power-bromsen enhet. Det kan vara en enkel som dra den av ett kontaktdon, eller det kan finnas en klämma som håller det på. Klämman kan tas bort med hjälp av en flat skruvmejsel och skruva loss klämman muttern i moturs riktning. När klämman tillräckligt lossas, dra slangen av strömmen-bromsenhet.
4

Fäst vakuum-mätare testare till makten-bromsen vakuumslangen genom att först lokalisera rätt adapter som medföljer vakuummätare och ansluta den till vakuum-mätare slang. Nästa, den andra änden av adaptern till makten-bromsenhet vakuumslang.
5

Starta bilen.
6

Kontrollera vakuummätaren när fordonet är körs. Lämna bilen på tomgång och låt den helt värmas upp. När fordonet värms upp till normal arbetstemperatur, kommer vakuumtrycket läsning sjunka gradvis om det finns en igensatt katalysator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65063.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.