Hur felsöker jag en 1991 Toyota Truck värme-och kylsystem?

Kylsystemet på en Toyota lastbil liknar många små åkare system att de grundläggande kylkomponenter agerar med varandra för att säkerställa obehindrad cirkulation av kylvätskan genom hela systemet. En komponent kan misslyckas och stänga alla andra. Underhålla kylsystemet garanterar smidigt prestanda och avvärjer katastrofala motorskador. Extreme överhettning kan producera misslyckande packningar, plast och gummitätningar. Motorer kan lida permanent fel inom några minuter på grund av allvarlig överhettning. Rött streck lampor eller mätare värme varnar föraren till de första tecknen på överhettning. Saker du behöver equipment shop trasor
Ficklampa
Radiatorpump tryckprovare
Skruvmejslar (Phillips och slitsade) katalog Cooking pan
Visa fler instruktioner
Kontroll Kylsystem Komponenter
1 övre kylarslangen återvänder het kylvätska till kylaren kärna för kylning.

Lyft huven och undersöka vattenslangarna. Se till att det övre (inlopp) slang och nedre (tillbaka) slang inte läcker eller har sprickor eller missbildningar. Undersök inlopp och slangar ansvarsfrihet för vattenpumpen, vilket gör att de är täta och inte läcker.
2 Fläktblad svala genom att avleda värme genom kylarens lameller.

Kontrollera fläktkoppling, den lilla plastnav beläget i centrum av bladen. Kopplingen innehåller vätska som gör att fläkten navet "grepp" eller slå med motorns rotation. Leta efter oljeläckage runt navet center, strålar utåt. En fläkt koppling nav som har förlorat sin vätska kommer att snurra fritt. Se till att knivarna ge ett visst motstånd när den vrids för hand. Addera 3 värmeelementet motorn skickar varm luft genom streck ventilerna.

Inspektera den elektriska kylfläkten motor för riktiga anslutningar till motorn. Kontrollera att fläkten slås på och roterar när motorn är igång varma eller heta, med luftkonditioneringen på. A ingen spin villkor anger själva motorn har misslyckats, eller värmaren styrventil sensor på motorblocket är defekt. Ansök direkt batterispänning till kylfläkten motorer - om fläktmotorn går, har en sensor eller relä misslyckades. Om trucken är utrustad med en manuell vattenpump, se till vattenpumpen drivrem eller serpentin funktioner bälte ordentligt och har rätt spänning
4

Undersök termostathuset på framsidan av motorblocket för rost och läckage. Starta motorn. Placera en hand på övre kylarslangen - slangen ska inte känna varmt tills motorn har värmts upp. Om det förblir sval under drift, innebär det att termostaten inte har öppnat. Byt ut termostaten. Alternativt kan du ta bort termostaten och placera den i en kastrull med kokande vatten för att kontrollera att ventilen. Ventilen ska öppna vid den föreskrivna temperaturen tröskeln, byt ut den om det inte öppnas
5

Kontrollera att vattenpumpen inte läcker från lilla bypass hål undertill det om de är utrustade med en manuell pump. . Det bör inte vingla i vattnet pumpaxeln. Kontrollera att bältet täthet. Varje kast eller kringgå läcka, saknas eller lös rem indikerar problem som härrör från vattenpumpen.
6

Ta bort kylarlocket och titta inuti radiatorn för rostiga, mjölkig, fet eller förorenad kylvätska. Om kontaminering har skett bör kylaren kärna och motorblocket spolas. Detta kan göras av fordonets ägare, men en professionell framåt-bakåt spolning av ett servicecenter garanterar en grundlig rengöring. Ta bort allt skräp, insekter, lera och andra föremål från framför kylaren. Använd en pump radiator tryck att leta efter läckor. Anmärkning:. Använda specifikationerna på kylarlocket för det belopp som krävs för tryck Addera Diagnostisera värmeelementet Problem
7

Titta under instrumentbrädan och leta värmarhuset. Med motorn igång, vrid omkopplaren upphettningspanelen på - detta bör aktivera motorn värmefläkten. Om inoperabel, byt relä eller säkringen.
8

Känn mattan (eller matta) direkt under värmarhuset för fukt. Om våt, kontrollera slangarna är täta. Om slanganslutningarna är täta, kan värmeelementet vara rost ut och läcker. Byt ut värmeelementet eller Backspola motorn och slangar.
9

Känn värmarhuset att se till att den är varm när motorn är igång och omkopplaren är inställd på "On". Ingen indikation av värme pekar på en defekt värmare styrventil (en sensor placerad på inloppet värmeslangen). Byt ventilen värmereglaget om cirkulationen är blockerad och inte låta varm kylvätska för att komma in i kärnan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65247.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.