Hur vill kolla motorn på 99 Cougar

Kontroll en motor genom trial and error kan vara onödigt tidskrävande. Eftersom ditt 1999 Mercury Cougar tillverkades efter 1996, är den utrustad med On-Board Diagnostics (OBD). Som OBD-II-systemet kör rutinundersökningar, kataloger IT-problem. Dessa fel är grupperade i två klasser, i avvaktan koder och felkoder. När en "pending" problem känns tillräckligt ofta, kommer Cougar dator klassificera det som en felkod, vilket resulterar i tjänst motor ljus kommer på. Båda typerna av koder kan spara en hel del tid i processen att kontrollera en motor. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna Cougar dörr på förarsidan och tittar under instrumentbrädan. Cougar s datalänk anslutning ligger till vänster om rattstången. Det är en 16-polig mottagande uttag som fungerar som en inkörsport till alla bilens diagnostiska skannrar.
2

Anslut din OBD-II skanner i Cougar data link-anslutning.

Billiga 3

vända Antingen Cougar elsystem på, eller starta motorn. Förvandla din skanner på om skannern inte är programmerad att auto-start när en anslutning avkänns.
4

Titta på koderna på skannerns skärm. Om de inte var omedelbart och automatiskt hämtas, måste du skriva in en hämtning kommando. Skannern kommer att skilja mellan vad som är en felkod och vad som väntar. Sköta felkoder först, eftersom de orsakade Cougar service lampan tänds. Om du inte har felkoder, bläddra igenom väntande koder. Dessa kan vara avvikelser, eller de skulle kunna vara ett tecken på en utveckling av problem.
5

Leta upp koderna i skannerns manual. Kodlistan bör finnas mot baksidan av handboken, antingen som ett kapitel eller en bilaga. Koderna är universella för alla fordon OBD-kompatibla. Mercurys kompletterande koder kan hittas på nätet. När du har hittat beskrivningar för samtliga redovisade koderna, kan du börja undersöka motorn på ett mer fokuserat sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66223.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.