Felsökning LUFTKONDITIONERINGSKOMPRESSORNS Problem

De flesta bilar tillverkas med valfri luftkonditionering, som använder en remdriven kompressor för att cirkulera kylmediet genom en förångare /kondensor systemet. Denna kompressor kan uppleva ett antal frågor, bland annat låg smörjmedel, ett konkurshotat koppling eller en brist på makt. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan diagnostisera en kompressor och ersätta det i ungefär två timmar. Saker du behöver
Kan av ultraviolett färgämne
Freon ladda kit
svart ljus
Kan av kompressor smörjmedel Flighter Can av bälte dressing
Visa fler instruktioner

1

Starta bilen, och slå på A /C-systemet till sin maximala inställning.
2

Sätt burk UV färgämne i hemmet freon ladda kit ventilen genom att vrida toppen av burken i adaptern hålet på ventilen i en medurs riktning. Nålen inuti ventilen kommer punktera kan och trycksätta ventilen. Anslut munstycket på ventilen till den låga sidan av luftkonditioneringssystemet s uppladdning bröstvårta. Denna nippel är normalt placerad nära förångaren, men vissa tillverkare kommer att hitta denna nippel på själva kompressorn. Tryck in avtryckaren på ventilen, och låt A /C-systemet vakuum UV färgämnet ur burken. Efter ungefär fem minuter, koppla bort munstycket från bröstvårtan, och ersätta burk UV färgämne med en burk av smörjolja. Upprepa processen för uppladdning av systemet med burken av smörjmedel. Efter några minuter, bort munstycket och stänga av bilen. Smörjmedlet kommer att göra en bullrig kompressor blir tystare.
3

Använd en svart ljus, möjligen på natten, och lokalisera eventuella läckor runt kompressorn. Den UV-färgen lyser ljust grönt, tydligt visar var läckan kommer ifrån. Om det finns läckor på freon ledningar, som leder in i kompressorn, kan det vara endast en linje packning vid fel. Om kompressorn läcker från det hölje eller kopplingen område, kan ersättning krävas.
4

Starta bilen, och tillämpa en liberal mängd primär drivrem dressing till A /C remskivan och bältets insida där den ansluter till de övriga remskivorna på motorn. Detta kommer att stoppa någon försämring eller låg kompressorns hastighet på grund av remspänning eller ålder. På slingrande bälten, försöker inte få någon av bandet dressing på baksidan av bandet, eftersom detta släta sidan kan orsaka skrikande tills förbandet avtar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64432.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.