Felsökning av en 350 small block

Den 350 small block motor är en av de mest populära motorkonstruktioner någonsin skapats av Chevrolet. Dessa motorer är kraftfull och relativt tillförlitliga. Med åldern, dock kom motorproblem. Delar misslyckas, så småningom, och måste bytas ut. Några av de vanligaste frågorna med 350 small block kommer från hög intern kompression. Men innan fastställande av någonting, och definitivt innan du köper en massa dyra komponenter, bör du felsöka motorn för att fastställa den exakta problemet. Instruktioner
1

Starta motorn. Öppna huven och undersöka kylvätskenivån i kylvätskebehållaren tanken, om det är låg, kan du ha en kompression läcka. Kontrollera avgasutsläpp efter Chevy har värmts upp. Om utsläppen från avgasröret är vit till färgen och har en söt lukt dem, då du bränner motorns kylvätska. Detta orsakas främst av en läckande eller blåst topplockspackning, som måste ersättas.
2

Kontrollera för oljeläckor. Dra en hos stickproppskontaktema motorns tändstift trådar ut ur övre delen av motorn. Ta tag i kontakten och vicka det samtidigt som du drar upp det. Kontrollera för olja på botten av pluggen. Med motorn igång, kolla efter blå-färgad rök. Om du märker någon av dessa frågor, det finns ett oljeläckage i motorn. Detta kan orsakas av olja blåser av kolvringar. Om det finns olja på tändstiftet, dock, är den mest sannolika boven i dramat ett misslyckande av 350 s ventilkåpan sigill
3

Kontrollera pinga,. Lyssna på motorn när den körs. Den 350 small block är en hög-komprimering motor. Om du inte använder högoktanigt bränsle, kan motorn ur funktion och orsaka för tidig detonation. Detta kommer att presentera sig som en pinga buller som kan vara mycket akustiskt.
4

Lyssna efter ett tickande ljud. Med tiden kan de ventilstyrningar och lyftare på 350 hamna fastnar. Detta är en normal del av motorn bli gammal. När detta händer, måste du ha dem rengöras eller bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64425.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.