Hur testar jag Nissan utombordare CDI Voltage Specs?

När inspektera och utvärdera resultatet av en Nissan utombordare CDI (kondensatorurladdningstyp tändning), vara medveten om att det är mycket farligt att hantera någon av komponenterna däri. Det finns tillräckligt med spänning och strömstyrka för att orsaka kroppsskada. Specialiserade verktyg behövs för att korrekt bedöma CDI utgång och den resulterande spänningen vid pluggarna. Det finns två statorer under svänghjulet - ett nätaggregat till båten och den andra till tändningen. Svänghjulet finns också permanentmagneter som används som utlösare för tändningen. Saker du behöver
Voltmeter kan läsa 400 volt
KV (kilovolt) testare som läser eller grafer tusentals volt
Spark testare
Visa fler instruktioner
1

Tag bort motorkåpan och installera musöron på den nedre enheten. Anslut KV testare klämman till den högsta tändkabeln på motorn och arbeta nedåt, inspelning av spänningsspikar och varaktighet efter att motorn startats. Se till att greppa bara KV klämman och ingenting annat.
2

Ring återförsäljare eller titta i en servicemanual för viss motor och få KVS coil-utgång. Spolar är inte vanliga i fråga om spänning. Coil KVS eller mängden av spänningen det kommer att sätta ut beror enbart på antalet lindningar den har. Ju fler lindningar, desto högre spänning. Det finns bokstavligen miljontals kombinationer. Om det är svårt att få dessa specifikationer, oroa dig inte om det. Så länge spolen fimpa på över 10.000 volt och varaktighet är densamma på alla cylindrar, det är bra. Det handlar om att lokalisera en död eller svag spole. En mycket svag spole blir uppenbart på testaren. En svagare spole kan bestämmas efter en jämförelse av alla andra cylindrar.
3

aktivera vattnet så att vattnet rör sig genom vattnet pumpen för att hålla motorn sval som det körs. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Titta på KV displayen.
4

Record KV styrka i tusendelar av volt och längden på varaktigheten av gnistan. Om du har en analog-style testare, dra i spaken från "KV" till "Längd". Om du har ett oscilloskop stil, kommer du att se en stor spik, vilket är Kv som genereras
5

Följ linjen från toppen av spetsen;. Läs de totala KVS och spela här. Vänd på strömbrytaren till "Längd" och läs den siffran i millisekunder, sedan spela in detta. Om KVS är mycket låga - till exempel under 10 tusen KVS - spolen är svag. Om varaktigheten är för kort eller för lång, är tändstiftet dåligt. För att bestämma om varaktigheten är för lång eller kort, jämför alla cylindrar först. När ett spelas in, flytta till nästa tändkabeln i rotation tills alla har spelats in.
6

Byt spolar som har en 10 procent differential lägre än de övriga cylindrarna. Stäng av motorn. Detta test är att lokalisera misständning cylindrar och kommer också att visa hur bra en gnista varje cylinder har. Motorn måste stängas av och startas om för varje cylinder för att förhindra elchocker ändra testaren från en cylinder till en annan.
7

Dra en tändkabeln loss pluggen. Installera testaren på tändstiftet och den andra änden i tändstiftshatten på tråden. Starta motorn och titta på ljus blixt på testaren. Om ljuset är ljus det finns en bra gnista. Jämför detta med alla cylindrar också.
8

Titta ljuset för dropouts eller missar. En misständning indikeras när ljuset inte tänds för en millisekund varje så ofta. Skulle ett svagt ljus eller en misständning dyker upp på testaren, skall det prövas om det är tråd eller tändstiftet. Om testaren var starkt upplyst medan motorn var igång, spolen och kabeln är OK, men kontakten är dålig och behöver bytas ut. Om ljuset var mörk jämfört med de andra cylindrarna, är tråden dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67767.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.