Hur identifiera Clutch Problem på en 98 Tacoma

Kopplingen på dina 1998 Toyota Tacoma trycker mot svänghjulet med hjälp av en tryckplatta så att motor och transmission är sammankopplade. Detta i sin tur, tillåter den effekt som ska överföras från transmissionen till drivhjulen. Eftersom kopplingen är sammansatt av friktionsmaterial, kommer kopplingsaggregatet slits ut med tiden. När detta händer måste du byta ut kopplingen. Men innan du byter den, kan du felsöka vissa frågor som kommer att kontrollera ett problem med kopplingen på din Tacoma. Saker du behöver
Kopplingsvätska (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Tacoma. Leta efter koppling huvudcylinder monterad på brandväggen. Kopplingen huvudcylinder kommer att vara en liten metall cylindriska komponenten med en genomskinlig reservoartank på toppen av den faktiska cylindern. Locket ovanpå oljebehållaren kommer att säga "kopplingsvätska". Kontrollera nivån kopplingsvätskan. Vätskenivån ska ligga mellan den övre och undre markeringarna på sidan av oljebehållaren. Om vätskenivån är för låg, fyll tanken med DOT3 bromsvätska tills det är mellan den övre och lägre betyg. Om kopplingsvätska har fått tillräckligt låg för att släppa in luft i systemet, kommer din Tacoma har problem frikoppla kopplingen. När detta händer, är det svårt att få bilen i växel från neutral, och lastbilen kommer att ha en tendens att rulla när växel, även när kopplingspedalen är helt i. Ibland, men inte alltid, det finns luft i kopplingen linje som måste luftas ut när du har kroniskt låga nivåer kopplingsvätska. En professionell mekaniker kan blöda linjen för dig. Om din vätska är inte lågt, men lastbilen visar dessa symptom, kan det betyda att antingen master eller slav koppling cylindrar är slitna, och passerar vätska internt.
2

Kontrollera kopplingen slirar. När du kör din Tacoma, bör kopplingen engagera smidigt och stanna engagerade. Om du ska köra och glider kopplingen, vilket gör att motorn rev medan i växeln, har kopplingslamellen slitna tillräckligt som du behöver för att få den utbytt. Observera att detta kommer att kännas som om transmissionen slirar ur växel, men det är inte. Det är kopplingen slirar mot svänghjulet. Detta kommer förmodligen att bli mer märkbar på hög växel.
3 p Om du hör en mullrande eller gnisslande ljud när man trycker ner kopplingspedalen, indikerar detta en sliten throwout bäring. Om din throwout lagret är tillräckligt slitna, bör du ha hela kopplingsenheten ersätts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65132.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.