Bad bränsleinsprutningsdon Symtom på en 1994 Infiniti Q45

På många sätt, Q45 definieras Infiniti som ett varumärke. Producerad av Nissan och baserad på den japanska-marknaden president sedan, var Q45 en V-8, bak-drive Hail Mary i den amerikanska importen scenen. Medan Q45 s VH45DE motorn är fortfarande en av de mest älskade japanska motorer hela tiden, det är minst 20 år gammal. Och det betyder grejer kommer att bryta. Injector Misslyckades Stängt
p Om bränslepumpen inte i stängt läge, kommer det att sluta pumpa in bränsle i motorn lika säkert som om du hade unplugged kabeln till insprutaren. Resultatet kommer att bli en ständig misständning på en cylinder som ska resa en lätt kontrollera motorn på instrumentpanelen. En fast-stängt läge kan vara ett resultat av ett mekaniskt fel eller elektrisk kortslutning i injektorn själv, eller den kan helt enkelt innebära en lös eller korroderade injektor sele plugg. En helt misslyckats injektor kan efterlikna effekterna av en misslyckad coil-on-plug montering.
Igensättning

Ett igensatt injektor normalt kommer att orsaka en misständning vid acceleration, men kan eller kanske inte uppenbar i tomgång och lätt gaspådrag. Ett hårt nedsmutsat injektor är faktiskt värre än en injektor fastnat i stängt läge eftersom det införs bränsle in i cylindern, men inte tillräckligt för att hålla rätt luftbränsleförhållandet. Denna mager blandning kan orsaka överhettning i cylindern, vilket kan leda till detonation och allvarliga motorskador. Om du misstänker ett allvarligt igensatt injektor, så det bästa du kan göra är att dra ut den för att förhindra motorskador.
Fastnat i öppet

En injektor fastnat i öppet läge kommer kontinuerligt att pumpa bränsle in i cylindern om den behöver det eller ej. En fast-open injektor kommer att resultera i en konstant feltändning, allvarlig förlust av bränsleekonomi - det är ett bränsleläckage, trots allt - och en kraftfull lukt av råbränsle kommer från avgaserna. Bränsle går genom avgasröret kommer vanligtvis manifesteras som en grå eller blå-grå rök. En öppen injektor är farligt eftersom Q45: s syresensor kommer att läsa att motorn är i ett ständigt bränslerik tillstånd, kommer ett minska bränsleinsprutning till de övriga cylindrarna. Detta kommer att orsaka att hela motorn att gå magert, slutligen steka det.
Datorer Diagnos

sedan 1994, fick de flesta Nissan fordon samtida Onboard Diagnostics, Series II programmering protokollet. Om din bil är från 1994 eller senare, så allt du behöver göra är att ansluta den lämpliga OBD-II-kod scanner i porten och dra koderna. Dock lämnade många Q45s av denna årsmodell fabriken med den gamla ALDL "Blinky ljus" diagnossystem. Att dra ALDL koder kan du titta antingen på den blinkande lysdioden på datorn styrbox själv, eller så kan du göra det genom att gå ljuset blixt-funktionen på instrumentbrädan. Addera Tripping the Lights

att dra koder med ljuset kontrollera motorn på instrumentpanelen, öppna säkringsdosan och leta efter den diagnostiska porten i det nedre högra sidan. Identifiera plintarna 6 och 7 på den övre högra sidan av den diagnostiska porten. Slå på tändningen och anslut plintarna 6 och 7 med en bygel eller ett gem i två sekunder. Rör INTE terminalen 7 tråden (en 12 V strömkälla) mot något annat än terminal 6, eller du kan steka datorn. Titta på kontrollera motorn ljus, det ska blinka i långa blinkar vid första, pausa, och sedan i några korta blinkningar. Räkna långa blixtar och korta blinkningar, multiplicera antalet långa blinkningar med 10 och lägg de korta blinkningar. Detta är din felkod. Till exempel, fyra långa blinkar och tre korta transporter lika en kod 45, vilket motsvarar en läckande injektor. Ange orden "Nissan OBD1 felkoder" i din webbläsare för att hitta lämpliga koder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68275.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.