Automobile Luftkonditionering Problem

För bilägare, kan luftkonditioneringen problem vara ett tecken på allvarlig (och dyra) reparationer skymtar vid horisonten. Proaktiv förare som betalar noggrann uppmärksamhet och notera eventuella problem tidigt kan ha möjlighet att undvika kostsamma reparationer som, på vissa bilar kan nå in i tusentals dollar. Kunskap om vanliga problem, och en del grundläggande information om hur man löser dessa problem, kan vara en värdefull resurs för att diagnostisera problem med luftkonditionering. Kontrollera Köldmedium

Enligt fordonsindustrin tekniska experter vid AA1 Bil är det vanligaste problemet i bilen luftkonditionering låg köldmedium. Kylmedel är vätskan inuti ett luftkonditioneringssystem som strömmar genom de olika komponenterna, kemiskt kyla dem för att producera en kall, låg luftfuktighet utgång. Vätskan finns i två typer - R-12 och den nyare, mer miljövänliga R-134A - och är avsedda att stanna säkert finns i rören, slangar och komponenter i luftkonditioneringssystemet. När systemet åldrar och tätningar blir spröda, kan köldmediet fly och slippa ut i atmosfären. När köldmediet nivå i systemet blir tillräckligt låg, kan det finnas otillräcklig kyleffekt att det normala kall luft. Dessutom är vissa nyare luftkonditioneringssystem kopplas ur automatiskt kompressorn om köldmedietrycket blir låg, så allvarliga (och betydligt dyrare) skada kan uppstå komprimera unrefrigerated luft.
Kontrollera kompressorn

kompressorpaket köldmedium i en tät förening att släppa sin kylande verkan. Eftersom kompressorn bygger på köldmedium för smörjning, kan det frigöra sig som en säkerhetsåtgärd när köldmedium nivåerna når minimitröskelvärden. Om köldmediet är inom specifikationerna men kompressorn fortfarande inte engagera, dock kan det vara defekt. Även kompressorer är relativt pålitliga komponenter, minskad smörjning, blockeringar i luftkonditioneringssystemet och dålig service brukar påverka enheterna och få dem att misslyckas. Delkomponenter i kompressorn, som kompressorkoppling, kan också misslyckas och orsaka liknande symptom som en komplett kompressor misslyckande. Om kompressorn inte ingriper, bör fordonsägaren ta bilen till en kvalificerad mekaniker för diagnostik av kompressorn och eventuella frågor i det övergripande system som kan bidra till en tidig kompressor frånfälle.

Kontrollera systemtrycket


Eftersom de är intrikata system som kan vara svåra och dyra att reparera, är luftkonditionering i bilar som är konstruerade för en långsiktig, problemfri drift. Över tiden, dock, slangar och tätningar i systemet blir gamla och sköra, och vissa kan utveckla små hål och sprickor. När dessa läckor uppstår, blir köldmedium snabbt lämnar systemet och luftkonditioneringsapparaten ineffektiva. Att felsöka antingen låg köldmedium, misstänkta sprickor eller en hel systemfel, mekaniker utför ofta ett trycktest på slangarna luftkonditioneringssystem, om trycksatt luft tvingas in i slangar rymningar, slangarna läcker och måste bytas. I de flesta bilar Luftkonditionering, bör detta test vara en av de första utförs som, enligt Aa1 Cars, låga köldmedium nivåer är roten till de flesta frågor luftkonditionering och köldmediet ska inte fly i frånvaro av läckage.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64186.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.