Auto Felsökning: Steering Wheel Oscillation

Ratt svängning, eller shimmy som det oftare kallas, definieras som den snabba sida till sida rörelse av ratten under körning. Det finns flera faktorer som kan orsaka detta att hända. De två vanligaste orsakerna är skeva broms rotorer och separerade däck, men det finns andra också. Att veta vad orsaken till shimmy är låter det problem som skall åtgärdas. Däck Frågor

kanske vanligaste orsaken till svängningar ratten är en defekt i en eller flera av tires.To identifiera ett däck separation, höja hjulen från marken och snurra dem en i taget för hand utan att frångå slitbanan. Om däckets slitbana separeras, kommer en märkbar hop i slitbanan vara synlig. Om detta är fallet, är den enda reparera ett nytt däck. Flytta däcket på baksidan av fordonet kommer bara leda till en vibration i baksätet som kan kännas i sätet medan driving.Troubleshooting balansproblem kan vara lite svårare och kräver en balans maskin för att hitta och korrigera. Ett säkert tecken på en balans problem är en shimmy som startar vid en viss hastighet, och går iväg över eller under den hastigheten.
Alignment Frågor

annan vanlig orsak av shimmy är en felaktig hjulinställning. Som castervinkel ökas positivt, det finns en ökad riktningsstabilitet och vägkänsla. För mycket av en vinkel, kan emellertid orsaka själva hjulet att förlora kontakt med marken efter ett gupp, och som den kommer i kontakt marken igen, kommer det att ta tag i och studsa. Detta kallas "tvättbrädeeffekt," eftersom det känns som du ska köra på en tvättbräda. Det enda sättet att sätta fingret på det som en orsak är genom att kontrollera och korrigera eventuella förskjutning på en anpassning maskin, men ett vanligt klagomål är att bilen shimmies efter en bula i några sekunder och sedan shimmy går bort.

Sällan har ratt svängningarna som orsakas av slitna delar, förutom att de slitna delar kan orsaka överdriven däckslitage och en separation. Slitna delar kommer dock att förstora effekterna av oscillering.
Bromsar Systemproblem

Warped broms rotorer kan orsaka en shimmy också. Den kontrollampa tecken på en skev bromsrotor vara orsaken är att shimmy endast kommer att ske under bromsning och gå iväg så snart som bromsarna lossas. Om så är fallet, kan rotorerna vridas eller bytas ut vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64209.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.