BMW syresensor Symtom

BMW har blivit en statussymbol i USA. Den tyska bil tillverkas i en mängd olika märken och modeller, alla med lyx och precision i åtanke. Det är denna precision som gör dess arbetande delar allt mer känslig för slitage. En felaktig syresensor, en relativt liten del av bränslet leveranssystem, kan ha en stor inverkan på bränsleekonomi och motorprestanda i BMW. En observant föraren hörsamma dess symptom och åtgärda problemet innan felet blir en fullvärdig ersättare. Dålig bränsleekonomi

BMW motorer med bränsleinsprutning och därför i hög grad beroende av förhållandet mellan bränsle och luft skjuts av bränslepumpen i motorblocket. En felaktig syresensor kan minska mängden av luftflöde, tillsammans med bränsle, vilket resulterar i för mycket bränsle in i motorn vid förbränning. Detta använder uppenbarligen upp bensinen mycket snabbare än normalt, och föraren kan finna han inte komma så långt på en full tank, som han brukade. En förändrad luft-bränsleblandningen kommer också att producera ökade utsläpp genom överdriven eller otillräcklig förbränning inom BMW: s motor.
Ojämn tomgång

tänd-och acceleration i en BMW ha avancerade elektroniska komponenter gör tändningsmatris avgörande för att upprätthålla en korrekt kör bil. En trasig syresensor kan kasta bort kolven timing resulterar i en ojämn tomgång och minskad effektivitet. Föraren kommer att uppleva skrammel eller någon grad av shuddering från under huven som strålar genom ratten. En ojämn tomgång kommer högst sannolikt att leda till motorn tvekar när fordonet försöker accelerera. Denna tvekan är ett resultat av den skadade syresensorn felaktigt läser luft-bränsleblandningen som strömmar in i motorn vilket resulterar i otillräcklig bränsletillförsel.
Motor Misständning /Backfire

Inget är lika pinsamt som ljudet av en precision bil baktändning i trafiken. En felaktig syresensor kan orsaka ett sådant problem för bilisten grund av en mager leverans av bränsle att tryckas in i motorn. För lite eller för mycket bränsle förändrar hur en motor exploderar (orsakar förbränning) med bensin, vilket resulterar i oförutsägbara acceleration och prestanda .. När detta sker i insugningsröret, kommer den att producera den dånande smäll som är kännetecknande för en motor slå tillbaka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64922.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.