Felsökning GM Computer Koder

General Motors fordon är utrustade med diagnostiska datorer som övervakar ett system i fordonet som omfattar inte bara motorn, men det elektriska systemet, vissa funktioner i bromsarna, och nätverkskommunikation. Kollektivt är detta diagnostiska system som kallas "On-Board Diagnostics" och det har varit standard i alla amerikanska märken och modeller sedan 1996. Felsökning dessa koder kräver en diagnostisk bildläsare, och hämtning processen tar bara några minuter. Saker du behöver
OBD-II kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Leta datorn utlopp kallas en "Connection Data Link" under GM bilens instrumentbräda nära rattstången. Anslut din OBD-II kodläsare i detta uttag och slå på den. OBD-II kodläsare fungerar lite annorlunda. Vissa är förebådade att slå sig på när en anslutning görs. För de exakta steg om hur du använder din kodläsare, sidan genom din kodläsare handbok.
2

Starta GM fordonets elektronik, men om du har en streckkodsläsare som kräver att motorn är igång, kommer du också behöva veva GM: s motor.
3

Tryck på "Scan" eller "Läs"-knappen på de flesta kodläsare för att hämta koderna från On-Board Diagnostic systemet. Vissa kodläsare hoppa över detta steg helt och hållet och hämta koden det ögonblick en anslutning med en ODB-II-systemet känns.
4

Titta på koderna när de hämtas. Den första bokstaven kommer att tala om var problemet ligger, i allmänhet. "P" koder täcker drivlina, och motsvarar oftast med motor och bränslesystem. "C"-koder täcker chassit och elsystemet, "B" täcker bilens kropp, "och" U "är för nätverkande och kommunikationsfrågor
5

Titta på koden status,. Den kommer antingen vara "Trouble" eller "I väntan." Denna distinktion beror på hur ofta de problem dyker upp. felkoder innebär problemet har hänt ofta, och detta aktiverar en GM bilens ljus kontrollera motorn. Väntande koder har skett mindre ofta, men dessa kunde också vara nya fel som kan bli felkoder.
6

Läs din kodläsare handbok för koder beskrivning och innebörd. Din handbok inte har GM: s specialiserade OBD-II-koder. Dessa är unika för GM familj, och du kommer inte att kunna hitta sina definitioner i ett fordons bruksanvisning. De finns gratis på nätet.
7

Använd de kodande beskrivningar samt första bokstaven i varje kod till lokalisera de exakta platserna inom GM fordon som behöver felsökning. Exempelvis är P1651 en drivlina kod, så att du skulle titta på motorrelaterade områden. Eftersom koden beskrivningen hänvisar till "Fan 1 relä styrkrets," du skulle behöva felsöka elektriska system runt "Fan 1." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66684.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.