Hur man driver ett Compression Test på en 2002 Chevy Tracker

Tracker startade sin något anrik historia redan 1989 som "utan krusiduller" Geo Tracker, som byggde bort av Suzuki Samurai. Den Geo Tracker fortsatte genom 1997 och plockades upp av Chevrolet efter Geo vikas under 1998. Den 2002 Chevrolet Tracker, baserat bort av Suzuki Vitara, kom standard med en 2,0-liters rak fyrcylindrig motor eller en valfri 2,5-liters V-6 motor. Testa kompressionen på dessa motorer kan du se om det finns ett problem med kolvringar eller ventiler. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Tändstiftshylsa
kompressionsmätare
Blocknyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
2,0-liters
1

Öppna Tracker huven och lossa kablarna som ansluter till alla fyra spole förpackningar, genom att trycka på låsknappen och dra kablage från spolen förpackningar.
2

Avlägsna skruvsäkringssystem varje spole förpackningar och dra förpackningarna från motorn. Detta förhindrar oavsiktlig antändning samtidigt testa kompressionen.
3

bort ett tändstift från Tracker, med en spärr och tändstiftshylsor,.
4

Insert den kompressionsmätare i hålet där tändstiftet var och dra åt den. Dra åt kompressionsmätare i motorn lite mer med en kombination skiftnyckel -. Endast omkring en fjärdedel-sväng förbi handkraft
5

Vrid tändningsnyckeln, som om du startar Tracker, och håll i ca 10 sekunder medan startmotorn stänger av motorn över. Vrid tändningen till läge "Off".
6

Kontrollera psi anges på kompressionsmätare och anteckna denna läsning. Tryck på knappen på testaren att nollställa mätaren.
7

Avlägsna kompressionsmätare från motorn och placera tändstiftet tillbaka in i motorn. Dra fast tändstiftet till 18 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
8

Upprepa steg 3 till 7 på alla fyra cylindrar.
9

Jämför trycken i alla fyra cylindrar till tillverkarens fabrik komprimering specifikation av 199 psi + /- 15 psi. Om någon av cylindrarna har mer än 15 psi mindre än specifikationen, är att cylinderns kompression för låg och motorn behöver service.
2,5-liters
10

Open Tracker huva och ta bort plasten spolen täcker på varje ventil täcker, med en spärr och uttag
11

Dra trådarna från alla sex spole förpackningar -. tre på vardera sidan av motorn. Lossa skruvsäkringssystem varje spole förpackningar till motorn och dra alla coil förpackningar från Tracker.
12

bort ett tändstift från motorn med en spärr och tändstift socket. Placera kompressionsmätare i hålet där tändstiftet var och dra åt den. Använd en kombination skiftnyckel för att vrida kompressionsmätare kvart-sväng förbi för hand.
13

Vrid Tracker tändning, som du gör när du startar bilen, och håll i ca 10 sekunder. Vrid tändningen till läge "Off".
14

Kontrollera psi behandlingen av kompressionsmätare och anteckna det. Tryck på reset-knappen på testaren att släppa mätaren tillbaka till noll.
15

Avlägsna kompressionsmätare med en kombination skiftnyckel och dra åt tändstiftet tillbaka in i motorn. Dra fast tändstiftet till 18 foot-pounds med en momentnyckel och tändstiftshylsor.
16

Upprepa steg 3 till 6 för alla sex av de 2,5-liters 's cylindrar.
17

Jämför komprimering mätningar av alla sex cylindrar till tillverkarens specifikation av 199-227 psi, med en acceptabel varians på 15 psi. Om en eller flera cylindrar är 183 psi eller mindre, är att cylinderns kompression för låg och motorn behöver service.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67990.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.