Hur gör jag Testa Spark på en 1985 Ford F150 4.9L?

Testning för gnista är ett viktigt steg när du felsöker en Ford F150 som inte startar eller går ojämnt. Spark står för en av de tre element som behövs för förbränning --- bränsle och luft är de andra två delarna. Spark testare säljs på bildelar butiker. Leta efter dem nära tändstiften och tändstift kablar. Spark testare har en justerbar lucka att gnistan måste passera. Läs instruktionerna som följer med testaren försiktigt för att undvika skador på F150 och personskador. Saker du behöver
Spark testare
Tändstift tråd avdragare
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

testa batteriet med en voltmeter och laddning det om spänningen ligger under det acceptabla intervallet. Batteriet i en Ford F150 bör läsa mellan 10 och 14 volt när motorn inte är igång.
2

Ta bort tändkabeln från pluggen du tror sviktar.

3

Fäst gnista testare till tändstiftet sedan bifoga tändkabeln till testaren.
4

Justera avståndet i gnista testare till ungefär en fjärdedel av en tum. Detta bör vara ett tillräckligt litet avstånd att gnistan kommer att inträffa och stort nog för dig att se den gnista.
5

Har en vän att försöka starta motorn när du tittar på gapet i gnista testare . Gnistan kommer att se ut som en miniatyr blixt överbrygga klyftan mellan stolparna i testaren.
6

Upprepa testet för varje tändstift, kan det finnas mer än en plugg misslyckas.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66915.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.