Hur kan man kontrollera en EGR

EGR ventiler i en bil reglera förbränningstemperaturen i motorn på en bil . Ventilen återvinner avgasmottryck i bilen , vilket gör bilen mer energieffektiv och minskar den förorenar . En felaktig EGR ventil kommer att resultera i antingen ett klickande ljud i motorn eller en motor stall medan den går på tomgång . Lyckligtvis för bilägare , är EGR-ventilen mycket lätt att kontrollera , och du behöver inte omfattande auto - mekaniker kunskap för att utföra en grundlig inspektion av din EGR-ventil . Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Slå på tändningen i bilen , och lämna bilen på parkeringen. Motorn skall värmas upp i flera minuter innan du inspekterar EGR ventilen .
2

Pop öppna den främre huven på bilen . Addera 3

Leta EGR-ventilen genom att konsultera bilens instruktionsbok . Placeringen av ventilen kommer att variera beroende på bil och modell .
4

Observera EGR-ventilen medan någon varvtal på motorn . Om EGR fungerar , kommer en kolv som del studsa upp och ner konsekvent . Om den del som inte rör sig smidigt , eller kommer inte röra sig alls , behöver din EGR underhåll och du bör rådfråga en mekaniker .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64809.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.