Orsaker till Burning avgasventiler

Det finns alla möjliga sätt att döda en ventil, och de flesta av dem - som sprickbildning, skevhet, fjällning och skrovlig - har att göra med värme. Medan brända avgasventiler inte har faktiskt fattade eld och "brände," de är sägs ha bränt när de har förlorat sin förmåga att täta kammaren genom någon form av termisk skada. Men, i något så känsligt och komplext som en motor, kan denna typ av lokal överhettning hända för någon av flera skäl. Heat Eliminering och skador
Ventiler

, särskilt avgasventiler, blir väldigt varm. Avgasventilerna plocka upp det mesta av sin värme när de är öppna, när tusen-graders avgaser komprimera och flyter runt dem. De kasta omkring 75 procent av denna värme i topplocket genom ventilsätet medan ventilen är stängd. Spillvärme i ventilen kommer att skada metallens kristallin matris, vilket orsakar sprickor som varierar i omfattning från mikroskopiska till visuella. På den minsta nivå du har skrovlig och erosion, följt av bitar av metall flagna och stora visuella sprickor i ventilerna. Sådana skador orsakar ofta en kaskad effekt av misslyckande, eftersom ventilen eller sätet förlorar sin mjukhet och yta och därmed dess förmåga att överföra värme.
Time and Wear

avgasventilerna ansikte bär precis som allt annat i motorn. Medan avgasventilerna är mycket tuff med designen, de är också föremål för konstanta och extrem värme-kyla cykler och stryk på ventilsätena. Den uppvärmning och avkylning glödgning slutändan metallen, mjukgörande den och låta bitar av det att bryta sig fri. Kombinerat med frätande kemikalier och värme i avgaserna, orsakar denna cykel så småningom den typ av gropfrätning du hittar på varje ventil med tillräckligt många miles. En normal ventil mala drift bör jämna ut ventilen och sätet, återställa tätningen.
Mager luft /bränsleförhållanden

Din motor kan bränna ganska lite mer bränsle än det faktiskt gör. Den genomsnittliga motorn körs i ett förhållande av ca 14 delar luft till en del bränsle, men det är lite tyngre på bränsle än är oftast nödvändigt. Konstruktörer motorn att använda något mer bränsle för ett par anledningar. Den första är att mer bränsle i cylindern: en avgift tätare bränsle, vilket innebär en mer stabil förbränning och mindre chans att en misständning. Det andra skälet har att göra med kylning, eftersom bränna mindre bränsle ger mer värme. En motor som trimmats för att köra mycket magert kan potentiellt få lite bättre bränsleekonomi men kommer förmodligen att smälta in i en pöl av aluminium, kompensera de pengar du har sparat på gas. Magra förhållanden kan inträffa på grund av en felaktig injektor, lågt bränsletryck, dåliga förgasarens anpassning eller för mycket turbo eller kompressor boost.
Kort avgasrör

Här är en gearhead legend med en viss grund i verkligheten. Enligt gamla män med skägg och cigarrer, kör en bil med öppna headers - sans någon form av avgassystem - kommer att tillåta luft att säkerhetskopiera in i motorn, få den att köra magert och bränna avgasventilerna. Detta är sant och det är inte. Luft backar upp in i motorn på grund av påtryckningar återgång, vilket är vad som händer när tryckvågor når slutet av ett rör och studsar tillbaka mot motorn. Headers med enskilda rör och en samlare där rören ansluter är konstruerade för att undvika att dra in gaser från intilliggande cylindrar, så detta scenario är ytterst osannolikt med öppna headers. "Log-typ" gjutjärn grenrör, å andra sidan, är benägna att suga gaser tillbaka från utsidan grenröret vid vissa varvtal, eftersom de samman dessa tryckvågor intill topplocket. Så du kommer inte att bränna en ventil med öppna rubriker, men du kan med en log-typ grenrör eller, ännu värre, inget grenrör alls.
Smala ventilsäten

Prestanda entusiaster anger ofta ett multi-vinkel - tre-eller fem-vinkel - ventil cut vid ombyggnad en motor. En ventilstyrning med en enda, platt vinkel gör att luft strömmar genom att vända två ganska skarpa hörn innan du går in i cylindern. Den resulterande minskningen i flöde manifesterar typiskt vid låga varvtal och låga lyft ventil, när luften har att stansa igenom de små hög-och lågtryck fickor för att komma in i cylindern. En tre-vinkel ventil jobb består av re-skärande kanten på ventilsätet för att presentera en mer rundad kanal, vilket ökar effekten främst vid låga varvtal. Men en multi-vinkel ventil jobb minskar kontaktytan mellan ventilen och ventilsätet, vilket minskar ventilens förmåga värmeöverföring. En multi-vinkel ventil jobb kommer inte nödvändigtvis orsaka ventil brännande i och för sig, men det drastiskt minskar felmarginalen där värme är berörda.
Valve Recession och ventilspel

Här en de flesta människor inte tänker på. Ventil recession är inte ett misslyckande i ventilen så mycket som ett misslyckande i ventilsätet. Med tiden kommer din motor ventilsäten bära antingen bort eller blir långsamt dunkade i topplocket. När det händer, avslutar ventilen upp med att närma sig topplocket att stänga helt. Vilket är bra, förutom att den övre delen av ventilen, den del i kontakt med din vipparm eller kamföljare, hamnar närma sig vipparmen eller kamföljare i stängt läge. Förr eller senare, kommer ventilen kila fast mot vipparmen eller efterföljare, vilket får ventilen att hänga öppen istället för att stänga hela vägen och överför sin värme till topplocket. Detta är en del av anledningen till att regelbundna ventilglapp justeringar är så viktigt på motorer med solida lyftare, som är något mer benägna att denna typ av fel än de med hydrauliska lyftare eller skadereglerare lash.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68673.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.