Tecken på en Bad O2 Sensor

En syre eller O2-sensor mäter mängden syre i avgaserna från ett fordon. Bilen datorsystem använder information som insamlats av sensorn för att styra motorns drift. När något går fel med syresensorn, är en check engine ljus generellt aktiverad. Men när sensorn bara börjar gå dåligt, kan det orsaka problem utan att aktivera ett ljus. Grov Tomgångsval

En dålig O2-sensor kan orsaka en motor att köra grov eller ojämn eftersom de kontrollerar många olika motoralternativ funktioner. En trasig sensor kan orsaka störningar i bränsle /luftblandning, tändningsmatris eller motor intervall förbränning. Bilen känner av en O2-sensor funktionsstörningar och injicerar mer bränsle än den behöver för att förebygga motorproblem. De extra bränsle resulterar i ett stall som orsakar ojämn tomgång.
Motor Saknad

En motor miss, eller oregelbundet kör motorn, kan orsakas av en dålig luft /bränsleblandningen eller felaktig motorns förbränning. Det kan också orsaka ett problem i bränsletillförsel /förbränning i en motor. Var och en av dessa problem kan orsakas av en dålig O2-sensor. Det är lättast att diagnostisera på tomgång eller vid lägre varvtal.
Dålig gas körsträcka

Typisk gas körsträcka avbryts när bilens bränsle-leverans och bränsle -förbränningssystem görs oregelbunden med en dålig O2-sensor. Om systemen kastas av, kan då för mycket bränsle injiceras i ett motorns cylindrar eller luft /bränsleblandningen i motorn är störd. Bilen injicerar mer bränsle än nödvändigt om givaren och orsakar mer gas användning än normalt.
Ökade utsläpp från fordon

Lambdasonderna av ett fordon bidrar till att hålla bil utsläpp inom vissa gränser. När O2-sensor misslyckas, kan fordonet mata smog eftersom sensorn inte är exakt mätning av luft /bränsleblandningen och justerar inte maskinrummet tillräckligt noggrant för att hålla dessa utsläpp i rätt förhållande.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65639.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.