Four Wheel Drive Låsa FRAMHJULSNAV Felsökning

Tills nyligen använde fordon fyrhjulsdrift system manuell låsning hubbar. Att skifta från tvåhjulsdrift till fyrhjulsdrift var du tvungen att stanna bilen och engagera navet lås väljaren rattar på framhjulen. Idag kan operationen utföras automatiskt med en knapp. Problem med låsning FRAMHJULSNAV kan relateras till ordningen av händelser, låsning och inte upplåsning. Dessa typer av problem kan rättas till genom att följa några felsökningssteg. Instruktioner
1

vrid låset FRAMHJULSNAV väljarknappen på rätt sätt om naven inte låser. Detta kommer att märkas på ratten och är oftast medurs. Leta efter en pilar och etiketter "Lock" och "Free" eller liknande. Vrid ratten i "Lock" riktning medan fordonet är stillastående. Försök inte det när fordonet är i rörelse.
2

Utför navet låsning i rätt ordning om du fortfarande har problem. Lås nav, sedan spaken överföra ärendet till "4 Hög" eller "4 Låg" läge. De nav måste låsas när någon fyrhjulsdrift läge, och båda naven ska vara låst. Till exempel måste de vänstra och högra manuell låsning hubbar inte ställas in på motsatta positioner så ett är låst och en fri. Båda måste vara "gratis" eller "Låst". Skifta ut av fyrhjulsdrift om de främre naven är i "Free" läge. Du kan inte köra ett fordon med fria nav i fyrhjulsdrift.
3

Koppla automatiska nav låsning front genom att vända bilen. Stanna fordonet och tryck på "2WD" eller liknande märkt knappen. Placera fordonet i backen och backa ett par meter. Detta kommer att låsa nav, utför samma jobb som att vrida navet väljaren gör på manuella nav.
4

Lås de främre nav och avsluta fyrhjulsdrift genom att följa stegen ovan om du stöter ovanlig enhet -tåg tongångar vid körning på torr asfalt. Fyrhjulsdrift och låsta nav är avsedda att användas på hala underlag bara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67530.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.