Felsökning av en 1998 Jeep

Felsökning motorproblem är en process för eliminering. Börja med de mest uppenbara, billigaste möjligheter och arbeta dig inåt därifrån. Håll ett öga på instrumentbrädan klustret, panelen för instrument som innehåller batterispänningsindikator, oljetryck, motortemperatur, varvräknare och hastighetsmätare. Tecken på problem börjar ofta där. Leta efter ett mönster i din 1998 Jeep beteende också. Skyltarna leder dig till källan till problemet. Saker du behöver
voltmeter eller multimeter
gnistprovare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet och generatorn för tillräcklig eleffekt. En låg batterispänning eller svag generator orsakar startkapacitet problem och kan lämna dig strandsatta. Med din Jeep off, testa batteriet med en voltmeter genom att röra den positiva änden av mätaren till den positiva batteripolen och den negativa till den negativa. Mätaren ska läsa mellan 12.5 och 12.8 volt. Dra runt motorn och utför testet igen för att kontrollera generatorn. Mätaren ska nu läsa mellan 13,6 och 14,3.
2

Pull motorproblem koder för att spåra upp ett problem som den elektroniska styrmodulen (ECM) redan har upptäckt. Slå på tändningen och av flera gånger (på, av, på, av, på), slutar med jeep på. Dra INTE runt motorn eller du måste börja om. Titta ljuset kontrollera motorn för felkoder. Använd en manuell Jeep reparation för att hitta de betydelser för koderna. Addera 3

test för korrekt gnista från tändstift genom att ta bort en plugg tråd och röra tändstiftet till en gnista testare medan motorn är igång. Leta efter en puls i testaren lampan för att indikera tändstiftet fungerar.
4

Kolla kylvätska nivåer om motorn är överhettad. Otillräcklig frostskyddsmedel i radiatorn förhindrar motorn från kylning själv. Kontrollera termostaten samt genom att veva motorn och låta den komma upp till arbetstemperatur. När termostaten blir varm, bör det öppna och släppa den varma luften ned en slang in i kylaren. Känn den övre kylarslangen. Om det inte är varmt, är termostaten öppnar inte. Dessutom, se till att fläkten tänds när motorn är varm.
5

Dra runt motorn och titta under huven. Om motorn går ojämnt över vissa hastigheter eller på ojämna vägar, är problemet rörelse-relaterade. Lösa, frånkopplad eller grundstötning kablar som orsakar Jeep inte fungerar, under vibration, är lätta att upptäcka med motorn på.
6

titt under huven för uppenbara tecken på förfall, såsom brutna tillplattade, eller frånkopplad slangar. Kontrollera om korrosion på batteripolerna. Inspektera radiator för igensättning, smuts eller skada. Testa spänningen på remmarna. Bälten ska vara tät, med något glapp i dem. Leta efter nötning eller tårar i banden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65366.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.