Hur man upptäcker Läckor insugningsgrenröret

Bensin motorer använder ett insugningsrör för att leverera bränsle och luftblandningen till varje cylinder för förbränning. Inloppsrör gång var gjorda av gjutjärn. Det största problemet med gjutjärn är att det är tungt. Aluminium och plast är de vanligaste materialen som används idag. Inloppsrör kan läcka på två sätt, antingen genom kylvätska läcker ut packningarna insugningsröret, eller luft läcker in i grenröret utanför de normala luftvägarna. Luft läcker kan skada motorns prestanda, samtidigt som kylvätska läcker kan leda till ett motorhaveri. Saker du behöver
Kan av förgasare renare med sprej kylrör
systemet läckageprovningskraven dye
Ultraviolet läcksökning ljus
Regelbundna ficklampa
glasögon med gula linser
Visa mer Instruktioner
1

Inspektera insugningsröret där löparna, eller rör, fäster motorn. Med hjälp av ficklampa, leta efter tecken på läckage av kylvätska. De visar så våta fläckar eller fläckar runt löparna i ringa fall. I svåra fall av läckage av kylvätska, delar av grenröret är våta med kylvätska, eller pölar av kylvätska är närvarande. Kylvätska kan också köra ner över den främre eller bakre delen av motorn, beroende på hur allvarlig läckan är. Om du är osäker på om insugningsröret läcker, eller om en läcka kommer från någon annanstans, inspektera närmare.
2

Lägg kylvätska färgämnet täthetskontroll till radiatorn påfyllningslocket. Sätt tillbaka locket och starta motorn, låta den värmas upp helt. Stäng av motorn och låt den svalna så att du kan arbeta runt motorn bekvämt. Sätt på de gula glasögonen och skina ultraviolett ljus runt de områden där läckan är i fråga. Du kommer att kunna se färgen i kylvätskan som en ljust grön, varhelst det läcker. Med nära inspektion, kan du bestämma var den ljusa gröna färgade kylvätska kommer ifrån.
3

Placera sprayröret in munstycket på burk förgasaren renare. Starta motorn. När motorn är igång, spraya förgasaren renare i mjuka, korta skurar runt området där de många löpare möter motorn.

Vänta en stund efter besprutningen, och lyssna på den fungerande motorn. Om motorn snabbar upp, eller på annat sätt förändrar hur den körs, har du förmodligen en läcka i insugningsröret packning. Om du inte märker några förändringar, arbeta tillbaka upp löparna, paus efter varje sprutning. Om motorvarvtalet ändras, det finns förmodligen en spricka i grenröret. Kontrollera även området mellan grenröret och spjällhuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65617.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.