Motorn inte kör höger efter byte av kamrem

Byta kamrem är ungefär som att simma till Kina för att köpa te, själva målet är ganska enkelt, men du kan ha vissa problem att komma dit. De förfaranden involverade i att få till bandet och skjuta det på och utanför erbjuder många möjligheter för små misstag som kan få allvarliga konsekvenser. Vevaxel ur synk

Synkronisera vevaxeln till kamaxeln är den viktigaste delen av varje kamrem byte, och det är ett av de få områden som enkelt och universellt kan gå fel. Kamremmen grundläggande uppgift är att synkronisera ventilrörelse via kamaxeln till vevaxelrotationen, om kammen eller vev varv medan bandet är avstängd, de två vinden upp ur synk med varandra. Trots de referenspunkterna på bältet, kedjehjul och motorblocket, är denna typ av oavsiktlig förskjutning ganska vanligt för NYOMVÄND mekanik.
Kamaxel Felinriktning

dubbla överliggande kamaxlar motorer har en extra väg för snedställning via den andra kamaxeln. Kamaxlar vänder enklare än vevaxlar gör, och det är lätt att oavsiktligt stöta en av dem under byte av remmen. Roterande en av kammarna relativt den andra, eller i förhållande till motorblocket, minskar mängden luft som går in i cylindern, dödar kompression genom att hålla ventilerna öppna alltför långa eller fällor avgaser i cylindern.

Distributör Position
p Om du får det intrycket att synkronisering av komponenter är en viktig del av en kamrem byte, då är du rätt. Många motorer använder en distributör som löper genom transmissionskåpan och off av en gearset i topplocket, motorblock eller kamrem fördjupning, andra använder en distributör som rinner av remdrivna oljepump, eller av kamremmen själv. Medan vrida oljepumpens kedjehjul inte kan verka som en särskilt stor sak, är det när pumpen position bestämmer distributören synkronisering.
Slumpmässiga problem

Vissa kamrem ersättare kräver rivning isär halv motorn att komma till bältet, som erbjuder countess möjligheter till misstag vid återmontering. Smärre misstag inkluderar att inte koppla in en sensor eller helt engagera selen, och glömma, förvirrande eller skada ett vakuum linje. Större problem är sensorn skadas eller missanpassning, särskilt när de vev och kamaxel positionsavkännare berörs. Kuggremmar är gummi, vilket innebär att de kan sträcka vid installationen, efter inledande bälte installation och spännbandet, vänta cirka 15 till 20 minuter för att bandet helt sträcka ut och ta sitt slutliga längd. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i en lös rem, hoppade timing och en död motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68644.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.