Tecken på en Bad Crank sensor på en 2000 Pontiac Sunfire

En vevaxelsensor, även kallad en vevaxel lägesgivare, är en viktig del av motorn i 2000 Pontiac Sunfire. Sensorn beräknar varv per minut (RPM) i motorn och tändningsordningsföljden av motorns cylindrar, vilket gör att motorn ska fungera väl och effektivt. Problem med vevaxelsensor kan orsaka problem med din motor och hur din Sunfire körs. Bilen startar inte

Ett symptom på den vevaxelsensor fungerar är om bilen inte startar. En dålig vevaxelsensor kommer inte att tillåta cylindrarna avfyrats ordentligt. Du kommer att höra starter försöker att tända men bilen kommer inte att kunna skjuta upp motorn.
Misständningar

annat tecken på vevaxelsensor går dåligt på din Sunfire är om motorn börjar misständning. Bilen kan köras mycket grovt som följd. Kroniska misständningar kan skada din motor och resultera i dyra reparationskostnader. Bilens utsläpp kan också öka och kan resultera i att din bil inte ett utsläpp test. Med motorn misständningar och problem prestanda som resulterar från
Fuel Economy

en dålig vev sensor, kommer bränsleekonomin för din Sunfire lida. Enligt US Department of Energy webbplats, är en 2000 Sunfire i optimal kondition beräknas få i genomsnitt 23 miles per gallon med 19 miles i staden och 28 på motorvägen. Medan en Sunfire på själva vägen troligen inte få dessa siffror kommer bränsleekonomi minskar dramatiskt när vevaxelsensor misslyckas.
Stalls

annat tecken på en dålig vevaxelsensor är bilen plötsligt stannat. Med tidpunkten för cylindrar av och varvtal inte där de borde vara, kan motorn stannar körs vid slumpmässiga tidpunkter. Det kommer vanligtvis börja köra ungefär innan det dör och bilen kan skaka. Kort därefter, kan bilen stängs av och kräver en omstart.
Check Engine Light

motorproblem normalt leda till "check engine" tänds ett och vevaxelsensor är inte annorlunda. När motorn startar misständning och inte få de varvtal som den behöver, bör datorn registrera en reparation kod för vevaxelsensor och "check engine" tänds. Det kan slå på och av intermittent tills sensorn har bytts ut och motorn går normalt igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64749.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.