Hur man berättar skillnaden mellan en avgas läcka och en ventillyftare

Motor buller kan vara svårt att identifiera och ännu svårare att isolera. Ibland bullret kan vara skrämmande högt och ljud olycksbådande - bara för att vara motorn bälte brus. Övriga tider bullret kan vara en liten tickande som leder till en dyr, större reparation. Skilja mellan diverse skallror, skrik, slag och fästingar är något av en konstform. Avgassystem läckage fräser och är mycket annorlunda än lyftare buller eller några onormala ljud motor alls. Att korrekt diagnostisera enligt-hood buller, här är några riktlinjer för att komma igång. Saker du behöver
mekaniker
stetoskop
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera buller. Ibland är det svårt att noll-in på bullret, särskilt eftersom ljudet kommer att genomföra metall. Det hjälper att vrida en gammal tidning i en kon och lyssna. Den allmänna delen av ljudet kan då lättare lokaliseras.
2

Isolera ljudet. En mekaniker stetoskop hjälper pin-point buller, men det är inte idiotsäkert. Det är bra för att skilja mellan en bärande brum eller skrika i en generator eller en luftkonditionering kompressor. Det kommer också att lokalisera en motorknackning till den grad att det inte är fråga om att ljudet kommer från motorn. Det kan dock inte anges med absolut säkerhet exakt vad inuti motorn knackar eller var i motorn knock ligger.
3

Test för under-huven avgas läckage. Avgassystem läckage är distinkt och lätt att kontrollera. Eftersom bilen värms upp, dessa läckor blir starkare. Eftersom metallen expanderar, sprickor avgasgrenrör och flänsar expandera, så att fler avgaser fly. De gör ett förstoftningsförfarande ljud i motsats till en lyftare med ett tickande ljud. Avgassystem läckage lämnar också ett spår av svart sot. Det är också lätt att lukta avgaser under huven, men de presentera risk för kolmonoxidförgiftning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65426.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.