Hur Scan Abs på en 2002 Ford Explorer

Ford Explorer introducerades för första gången 1991 för att konkurrera med fordon som Jeep Cherokee, Isuzu Trooper och Chevrolet Blazer. Den 2002 Ford Explorer hade en 4-liters V-6 motor som kan producera 210 hästkrafter och 254 foot-pounds av vridmoment. Den 2002 Explorer var utrustad med standard fyrhjulig låsningsfria bromsar samt antispinn, på vissa modeller. ABS-systemet i 2002 Explorer övervakar krets mellan ABS-sensorerna, ABS-modulen och färddator. Saker du behöver
OBDII felsökningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren i Utforskaren. Sätt i OBD-II felsökningsverktyg i OBD-II-port Explorer. OBD-II-port är placerad under ratten, strax nedanför kick panel. OBD-II-port är en BUS-port som har samma form som pluggen änden på OBD-II Scan Tool. Sitt i förarsätet i Utforskaren när Scan Tool är ansluten till skannern porten.
2

Vrid tändningsnyckeln i Utforskaren till II position eller "tillbehör" läge. Den tillbehör läget aktiveras när alla instrumentpanelen tänds. Starta inte fordonet vid denna tidpunkt. Slå på strömmen till OBD-II Scan Tool.
3

Markera alternativen på OBD-II-scan också som gäller för din Explorer. Ange år, märke och modell, samt alla sub-modellen information som OBD-II-dator frågar efter. Hit the "LÄS" knappen i slutet av varje svar för att fortsätta vidare i informationen-insamlingen.
4

Välj "Läs Codes" från huvud diagnostik menyn på skannern och tryck på "READ "-tangenten. Då kommer du till en undermeny, där skannern kommer att erbjuda flera olika typer av koder. Välj "ABS Codes" från menyn och tryck på "LÄS"-knappen. Vänd fordonet när skannern uppmanar dig att starta bilen. Detta gör att skannern kan kommunicera inte bara med din färddator, men också med ABS-sensorerna på hjulen.
5

Skriv ner eventuella koder och information som skannern ger dig när testet är klar. Ett exempel på en ABS-koden skulle vara "ABS-sensor låg krets rf." Denna information innebär att signalen till ABS-sensorn inte når sensorn, eller att själva sensorn är dålig. "RF" betyder att det är sensorn för höger framhjul. Anmärkning:. När skannern hänvisar till höger eller vänster om ett fordon, till höger och vänster är som du sitter i bilen - höger är passagerarsidan och vänster är förarsidan

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66224.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.