Hur vet jag om en vevaxelposition Sensor är dåligt?

Vevaxelposition sensorer är i huvudsak super-exakt tachometrar, ansvarig inte bara för att tala om för datorn hur snabbt motorn snurrar, men också exakt där vevaxeln är placerad i sin rotation. Datorn använder denna information för att avgöra när du ska spruta in bränsle eller utlösa tändstiften, på grund av detta, en dålig CPS kan manifesteras i ett antal system. Din bästa insats är att hoppa gissa-arbetet helt och testa sensorn direkt. Saker du behöver
Digital multimeter
Repair manual
Visa fler instruktioner
1

Provkör bilen för att få en uppfattning om vad som händer med motorn . En lätt-funktionsstörning CPS kommer att orsaka en liten förlust i kraft och bränsleekonomi, liksom några intermittent stamning under acceleration. Ett dåligt slitna CPS kommer att orsaka flera misständningar, kapning och svallande, och i slutändan kommer att manifestera en total vägran att starta eller tomgång.
2

Gå till din lokala Advance, Pep Boys, O'Reilly, Jiffy Lube, Napa eller andra stora bildelar butikskedja och låta dem läsa bilens datorprogram. En dålig CPS kommer alltid att utlösa en "Check engine" light, och varje kedja delar butiken kommer att ha en scanner finns att läsa koderna lagras i bilens dator. Vissa butiker avgift för denna tjänst och andra inte.
3

Lokalisera CPS. Du behöver en reparation manual för att få CPS givarens spänning ändå, så hänvisa till referensmaterial för att hitta dina CPS. Följ kabelnätet ansluten till sensorn till en plats på toppen av motorn där man kan komma åt den samtidigt som det vevas motorn. Koppla kablagen gå in dina tändspolar för att hålla bilen från att starta medan du drar den över.
4

Ställ din digitala multimeter för att läsa in AC volt och plug nålen sond trådar i mätaren . Peta den negativa (svarta) nålproben in i den mörkare av de två kablarna som kommer ut ur CPS, koppla in den röda nålen sond i tändaren av de två trådarna. Slå på multimetern på och ha en assistent runt motorn som om du försöker starta den.
5

Observera behandlingen av digital multimeter och jämför den med ditt referensmaterial. Avläsningen ska fluktuera med de värden som anges i ditt referensmaterial, typisk produktion kommer sträcka sig från 0,2 volt på låga läsning till 1,5 volt i överkant. Om svängningarna är oregelbundna eller om du inte får en spänning läsning, då givaren är dålig. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68038.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.