Vad skulle orsaka en bil för att dö efter att fylla den med gas ?

Lite är mer frustrerande än att ha din bil dör efter att fylla den med bränsle . Orsaker till en bil att stall efter tankning kan vara inom bränslesystemet självt. Förorenat bränsle , bränslepumpen , och bilens dator är ofta orsaken . Bränsle Förorening

nyare modell bilar är ofta utrustade med förorenat bränsle detektorer . Bränsle förorenad med vatten eller andra typer bränsle kommer att orsaka en bil för att inte starta eller stänga av så fort bilen tankas . Extreme motorskador kan uppstå om bilen oavsiktligt förorenat bränsle , alltså tillverkarna nu installerar detektorer för att förhindra större skador .
Bränslepump

En bil med en funktionsstörning bränslepumpen startar inte efter tankning . Elektroniska styrenheter ( ECU ) är säkerhetsfunktioner . Ecu som inte fungerar som de ska kan stänga av bränslepumpen oavsett om motorn är fortfarande igång . Skadade kretsar i färddatorn kan berätta bränslepumpen att stänga medan bilen är igång .
Avdunstning

avdunstning ( EVAP ) systemet är utformat för att fånga , lagra och rensa eventuella råa bränsleångor som läcker från alla områden av bränslelagringssystem . Problem uppstår när bränsletanken är överfylld och /eller gasflöden i EVAP linje . En defekt tanka och /eller bränsle cutoff ventil förhindrar bränslet från att flyta och tanka ventilen utlöser bensinpump att stanna , vilket gör bilen till stall .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67587.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.