Hur man diagnostiserar Automotive Generator Problem

Du kan ha ett elektriskt problem om du kör och bilen plötsligt bara stannar, eller om bilen inte startar alls. Om batteriet är urladdat, då generatorn kan vara källan till problemet. Generatorn skickar ström till batteriet när motorn är igång. En trasig generator kan inte ladda ett batteri med rätt mängd volt, och kan inte köra bilen med rätt mängd ampere. Testa generatorn kommer att berätta om det genererar korrekt spänning för att driva bilen och ladda batteriet. Saker du behöver
Ohmmeter eller multimeter
skruvnyckel set
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven. Ställ huven prop om sådan finns. Leta generatorn. Generatorn är en metall-kapslad del med små öppningar i gjutningen. Inspektera generatorn för att säkerställa att det inte finns överskott av kol (svart damm) eller någon fukt på generatorn. Läckande vätska servostyrning eller olja kan ibland komma in i generatorn, och detta kan försämra dess funktion. Inspektera enheten eller serpentin bälte för sprickor eller glapp.
2

Kontrollera batteriet leder till att de är säkrade tätt, med hjälp av en skiftnyckel. Kontrollera visuellt de två kablar dragna till generatorn. Leta efter några svärtade märken eller bränna fläckar på de ledande ändarna. Svarta markeringar kan indikera gnistbildning eller kortslutningar. Inspektera tråden mantlar, speciellt nära generatorn, för att se till att det inte finns några synliga sladdar eller ruttnade mantlar. Ledningar skall vara fullständigt inhägnad på din generator för att genomföra den aktuella korrekt.
3

Kontrollera laddningen på batteriet med bilen motorn avstängd. Ställ en ohmmeter till "V", som är den volt inställningen. Placera den röda ledningen från testaren på den positiva (+) batteripolen. Placera den svarta kabeln till den negativa (-) batteripolen. Avläsningen från batteriet får inte vara mindre än 10,00 volt när bilen är avstängd. Om batteriet inte är fulladdat, måste du ladda batteriet helt innan du fortsätter till nästa steg.
4

Starta motorn. Placera ohmmeter mot batteriet igen, och testa batterispänningen. Batteriet bör ge ungefär 13,50-14,50 volt, beroende på styrkan av din generator. Om batteriet ger en läsning under dessa parametrar är inte generatorn batteriet laddats korrekt. Om batteriet ger ett nummer större än 14.75 volt, då din spänningsregulator kan skadas. Spänningsregulatorer kontrollera mängden laddning generatorn ger ut. En avgift som är för hög kan förstöra bilens batteri. Vissa spänningsregulatorer är inbyggda i generatorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64242.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.