Felsökning av luftkonditionering för en 1997 Geo Prizm

Felsökning något mekaniskt problem är en systematisk metod för att försöka identifiera problemet, eller källan till problemet. Om luftkonditioneringen inte fungerar korrekt i din 1997 Geo Prizm, det finns ett antal åtgärder du kan vidta för att identifiera orsaken till problemet och eventuellt åtgärda det. De flesta stater har lagar angående re-capture och uppladdning av bil luftkonditioneringssystem, inklusive dem på 1997 Geo Prizm. Kontrollera med din lokala mekaniker om dessa regler om du behöver ha ditt system re-charged. Saker du behöver
Diskmedel
Termometer
Watch eller stoppur
Visa fler instruktioner
1

Slå på 1997 Geo Prizm, och aktivera luften konditionering system. När det börjar blåsa kall luft, mäta temperaturen och hur länge systemet håller denna temperatur med hjälp av din klocka eller tidtagarur. Om det bara blåser kall luft under en kort tid, kan det finnas fukt i systemet som orsakar systemet att frysa upp.
2

Ta bort locket från säkringsdosan som sitter under instrumentpanelen på 1997 Geo Prizm och leta efter trasiga säkringar. Om luftkonditioneringen inte startar alls, se om säkringen behöver bytas.
3

Vrid luftkonditioneringssystemet och lyssna på fläkten och för alla andra ljud som kommer genom ventilationsöppningarna. Detta kan vara en indikation på att fläkten eller kompressorn motorn börjar att misslyckas på din 1997 Geo Prism.
4

Vänd bilen motorn och vrid på knappen tills Elteknik, inklusive luftkonditionering, är körs. Lyft huven till motorrummet och inspektera systemet söker efter läckor. Lyssna för större läckage eller använda diskmedel på synliga linjer luftkonditionering. Den diskmedel kommer att bubbla om det finns en läcka i slangen när den är täckt med diskmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67556.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.