Tecken och symptom på en dålig bränslepump relä

När en motor är att förlora makten eller vägra att starta, kan problemet vara med bränsletillförsel systemet. Den bränsletillförsel Systemet omfattar de delar av fordonet som håller en konsekvent mängd bränsle (eller gas) som löper till motorn. Den bränsletillförsel innefattar bensintanken, bränslepump, bränslefilter och bränsle reläet. Bränslet relä är en liten fyrkantig säkring oftast placerad under huven och i omedelbar närhet till vindrutan. Motorn startar inte
p Det finns ett antal saker som kommer att hålla en motor från start, men det finns sätt att begränsa sökningen till problemet. Om motorn vevar (gör skrapljud och låter som om det är på väg att starta) men inte startar det visar att problemet är med bränsletillförsel systemet och inte med gnista.
Effektförlust

bränsle relä kan vara misstänkta om bilen verkar förlora makten under körning. Strömavbrott indikeras av bilen bromsa utan hjälp från föraren. Detta betyder inte alltid att bilen kommer att avstanna. Ibland kan en förlust av makt kommer att synas själv korrekt och bilen kommer att fortsätta köra efter en tid. Dock bör ett strömavbrott inte ignoreras eftersom nästa gång bilen saktar det kan komma att stoppa, lämnar föraren strandsatta.
Motorn stannar

Motorn kan starta för en stund eller två och sedan plötsligt sluta utan att behöva lämna uppfart. Detta kan bero på en brist på kontinuerlig bränslematning från bensintanken. Detta indikerar ett problem med bränslefiltret, bränslepump eller bränsle relä.

En trasig bränslepump relä kan göra att bilen kommer till ett fullständigt stopp under körning. Detta kommer inte vara omedelbar, men det kan likna vad som händer när en bil kör slut på gas. Fordonet kommer successivt avta till ett stopp och motorn kommer att vägra att komma tillbaka för en tid.
Sound

bränslepumpen ligger nära den bakre delen av fordon och det kan ofta höras när motorn startar. Ljudet av bränslepumpen kommer mycket av märke och modell av fordon. Frånvaron av ljud från bränslepumpen området kan tyda på en defekt pump relä.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64524.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.